Park Yong Ha

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Park Yong Ha
Park Yong Ha
Lair 12 Agustus 1977


Seoul, South Korea

Died 30 Juni 2010 (umur 32)
Seoul, South Korea
Park Yong Ha
Hangeul 박용하
Hanja
Alih Aksara sing disampurnakaké Bak Yong-ha
McCune–Reischauer Pak Yongha

Park Yong-ha (lair ing Seoul, 12 Agustus 1977 – tilar donya ing Seoul, 30 Juni 2010 kanthi umur32 taun) yaiku penyanyi lan aktor Korea Selatan. [1] Dheweké dikenal dadi penyanyi sukses lan aktor kang ngasilaké pirang-pirang album lan single.[1] Lagu-laguné mau ora mung dirilis ing Korea ananging uga ing Jepang, di gawangi agen 2 yaiku Yona Entertainment ning Korea lan Up-Front Agency ing Jepang.[1] Sakwisé karir kang gemilang mau, Park ditemukaké ninggal dunya dening ibuné ing omahé.[1] Penyebabé diperkiraké kerana bunuh diri. dheweké ditemukaké nggantung nggunakaké kabel charger camcorder.[1]

Ing sajarah Kariré, diwiwiti taun 1994 wektu dheweké nggabung ana ing drama THEME THEATER.[1] Banjur taun 2002 jeneng Park banjur mulai kondhang ing masarakat Asia amarga peran kang dilakoni ing drama serial kondhang WINTER SONATA bebarengan karo Bae Yong Joon lan Choi Ji-Woo. [1] Banjur taun 2003 dheweké miwiti karir dadi penyanyi.[1] Salah siji saka laguné kang judulé Just For Yesterday dadi soudtrack ana ing drama ALL IN kang dibintangi dening Lee Byung Hun lan Song Hye Kyo.[1] Laguné uga ana kang dadi hit manggon ing posisi paling nduwur tangga lagu Oricon, Say Goodbye.[1]

Dheweké uga tau dadi modhel kanggo toko bebas bea Lotte bareng Rain.[1] Banjur vakum kurang luwih 5 taun suwené.[1] Dheweké mulai aktif maneh nalika mainaké peran ing drama-drama Korea, kayata ing drama serial kaya ON AIR, THE SCAM, lan THE SLINGSHOT. [1]

Wara-wara babagan ninggal donyané aktor Korea Selatan, Park Yong Ha dadi berita heboh kanggo para penggemaré.[2] [2] Bintang film kang kondhang iki ditemokaké wis ora ana nyawané ing kamaré dhewe.[2] Ibu aktor/penyanyi iki kang nemukaké dheweké ninggal nggantung diri karo kabel elektrik.[2] Sadhurungé ninggal donya, ora ana tanda-tanda kang ngiringi Park mungkasi uripé.[2]

FILMOGRAFI[sunting | sunting sumber]

Drama serial[sunting | sunting sumber]

Serial drama kang tau dibintangi dening Park Yong Ha[1]:

  • WHAT A TOUGH WOMAN (1997)
  • MORE THAN LOVE
  • SNOWFLAKES (2001, KBS)
  • SOMUN (2001)
  • SUNFLOWER (2000)
  • WINTER SONATA (2002, KBS)
  • LOVING YOU (2002)
  • TOKYO WANKEI (2004)
  • ON AIR (2008)
  • THE SLINGSHOT (2009)

Film[sunting | sunting sumber]

Film-film kang tau dibintangi dening Park Yong Ha[1]:

  • IF IT SNOWS ON CHRISTMAS (1998)
  • ALTHOUGH IT IS HATEFUL AGAIN 2002 (2002)
  • THE SCAM (2009)

DISKOGRAFI[sunting | sunting sumber]

Diskografi dening Park Yong Ha[1]:

  • DEAR LOVE
  • I LOVE YOU SO MUCH
  • JUST FOR YESTERDAY
  • PARK YONG HA I MISS YOU VERY MUCH

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p (id)Biografi Park Yong-Ha dipununduh tanggal 14 Agustus 2011
  2. ^ a b c d e (id)Park Yong Ha Sempat Memijat Kaki Ayahnya dipununduh tanggal 14 Agustus 2011
  1. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p (id)Biografi Park Yong-Ha dipununduh tanggal 14 Agustus 2011
  2. ^ a b c d e (id)Park Yong Ha Sempat Memijat Kaki Ayahnya dipununduh tanggal 14 Agustus 2011
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Park_Yong_Ha&oldid=832091"