Paran

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
20 \div 4=5

Paran [1] iku operasi aritmatika dhasar arupa walikan saka operasi tangkaran. Operasi paran iki dinotasèkaké kanthi tandha (÷) (division) utawa / (slash).

Yèn operasi tangkaran c ping b padha karo a dirumusaké minangka

c \times b = a\,

kanthi b ora olèh angka nol, mula operasi paran a dipara b padha karo c, dirumusaké minangka

\frac ab = c

Jinis-jinis paran[sunting | sunting sumber]

Deleng uga[sunting | sunting sumber]

Rujukan[sunting | sunting sumber]

  1. ^ Kamus Basa Jawa Balai Bahasa Yogyakarta Penerbit Kanisius Yogyakarta kaca 574 ISBN 979-672-990-3

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Paran&oldid=833303"