Paramitha Rusady

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Paramitha Rusady
Lair Pradnya Paramitha Chandra Devy Rusady
11 Agustus 1966 (umur 47)
Flag of Indonesia.svg Makassar, Indonesia
Jeneng liya Paramitha Rusady
Pagawéyan presenter,aktris, penyanyi
Taun aktif 1974 - samenika
Garwa Gunawan (pegatan)
Nenad Bago
Anak Adrian Tegar Maharadja Bago
Wong tuwa Raden Ayu Marry Zumarya dan Raden Mas Yus Rusady Wirahaditenaya

Paramitha Rusady (miyos ing Makassar, Sulawesi Selatan, 11 Agustus 1966; umur 44 tahun) inggih menika aktris lan penyanyi estri ingkang asalipun saking Indonesia.[1][2] Mitha[1] sampun aktif dados aktris lan penyanyi ing jagad hiburan Indonesia wiwit jaman 1980-an ngantos dumugi jaman 2000an (ngantos samenika).[1] Panjenenganipun ugi nate sinau ing satunggalipun komponis kontemporer misuwur saking Indonesia, Slamet Abdul Sjukur.[1]

Karier[sunting | sunting sumber]

Paramitha Rusady menika putrinipun Ibu Raden Ayu Marry Zumarya lan ramanipun Raden Mas Yus Rusady Wirahaditenaya.[1] Paramitha nggadhahi bakat utawi talenta seni ingkang dipunturunaken saking tiayng sepuhipun.[1] Ibunipun dados guru tari lan drama.[1] Nalika umur 6 taun, Mitha sampun dados aktris alit dados peran Pinkan wonten ing film dokumenter Di Bawah Nyiur Melambai ingkang dipndamel dening production house kagungan ibunipun piyambak, sasampunipun main film dokumenter menika, Mitha leren saking jagad film, sadangunipun taksih sekolah menengah, Mitha namung ndherek mbakyunipun minangka backing vokal grup ingkang dipunpandhegani dening mbakyunipun ingkang asmanipun Ully Sigar Rusady.[1] Sasampunipun lulus SMA, Mitha kathah dipunajak dados bintang iklan lan cover majalah.[1] Taun 1985, sasampunipun SMA, Mitha angsal tawaran main film Ranjau-Ranjau Cinta, main kaliyan bintang film Rano Karno lan sutradara Nasrie Chepy.[1] Saking film menika, Mitha dados artis ingkang langkung misuwur ing jagad film Indonesia.[1] Ananging sasampunipun film Indonesia boten laris, Mitha banting setir ing donya sinetron lan nyambi dados penyanyi.[1]

Iklan[1][sunting | sunting sumber]

  • 2010 - Magic Plus White Cream (kosmetik).
  • 1999 - 2004 Ovale (Face Toner).
  • 2003 K-100 (obat pilek).
  • 2000 - 2002 Sari Puspa (anti-lemud).
  • 2001 Woods (obat watuk).
  • 1999 - 2000 Ajinomoto (kangge nyedhepke panganan).
  • 1999 Texana (Fabric).
  • 1998 - 2000 Waisan (obat weteng).
  • 1995 - 1999 Tegarlah Indonesiaku, kaliyan Ully Sigar Rusady.
  • 1997 Carvil (sandel).
  • 1995 Priti (sabun).
  • 1994 - 1995 Barbara Walden (kangge ngrawat rikma).

Panatacara[1][sunting | sunting sumber]

  • Ci Luk Baa (1974)
  • Akuarium (1982)
  • Capcom TV (1987)
  • Edu-Games vs. CAPCOM (1998)
  • Alam Fantasi (2001)

Filmografi[1][sunting | sunting sumber]

  • Ranjau-Ranjau Cinta (1983)
  • Galau Cinta di SMA (1985)
  • Kidung Cinta (1985)
  • Secawan Anggur Kebimbangan (1986)
  • Merpati Tak Pernah Ingkar Janji (1986)
  • Ketika Musim Semi Tiba (1986)
  • Aku Benci Kamu (1987)
  • Namaku Joe (1988)
  • Cinta Anak Jaman (1988)
  • Makelar Kodok (1989)
  • Si Kabayan Saba Kota (1989)
  • Blok M (1990)
  • Untung Besar (1990)
  • Dua kekasih (1990)
  • Boleh-Boleh Aja (1990)
  • Makelar Kodok Untung Besar (1990)
  • Boss Carmad (1990)
  • Pagar Ayu (1990)
  • Catatan si Boy IV (1990)
  • Catatan Si Boy V (1991)
  • Pesta (1991)
  • Lupus V (1991)
  • Kuberikan Segalanya (1991)
  • Selembut Wajah Anggun (1992)

Sinetron[1][sunting | sunting sumber]

  • None (1993)
  • Hati Seluas Samudra (1993-1994)
  • Untukmu Segalanya 1 (1994-1995)
  • Simphony Dua Hati (1995)
  • Halimun (1995-1996)
  • Aku Bersujud (1996)
  • Untukmu Segalanya 2 (1996)
  • Janjiku (1996-1997)
  • Karmila (1997-1998)
  • Jangan Rebut Suamiku (1998-1999)
  • Permataku (1998-1999)
  • Wajah Penuh Cinta (1999-2000)
  • Kau Bukan Milikku (2000)
  • Berikan Aku Cinta (2000-2001)
  • Cinta Tak Pernah Salah (2000-2001)
  • Kesetiaan Bidadari (2001-2002)
  • Maha Pengasih (2001)
  • Jangan Ambil Nyawaku (2002-2003)
  • Bagito (2003)
  • Hidayah episode Janda Soleha Berhati Emas (2005)
  • Ketabahan Nurlela (FTV) (2005)
  • Pintu Hidayah episode Surga ditelapak Kaki Ibu (2005)
  • Iman (2006)
  • Turun Ranjang (2006)
  • Maha Kasih episode Ingin Punya Anak (2006)
  • Do'a episode Do'a Ibu (2006)
  • Ibu Pertiwi (2006)
  • Biar Cinta Bicara (2006-2007)
  • Istri Kedua (2007)
  • Kado Terindah (FTV) (2009)
  • Dia Anakku (2010-2011)
  • Tembang Sendu
  • Anugerah (2011)

Album/Single[1][sunting | sunting sumber]

  • Kisah Buku Harianku
  • Soundtrack Merpati Tak Pernah Ingkar Janji
  • Soundtrack Sinetron Berikan Aku Cinta
  • Malam Minggu (Tiga Dara-Paramitha Rusady, Silvana Herman, Ita Purnamasari)
  • Nona Manis (Tiga Dara-Paramitha Rusady, Silvana Herman, Ita Purnamasari)
  • Hanya Cinta (Tiga Dara-Paramitha Rusady, Silvana Herman, Ita Purnamasari)
  • Kidung (3 Bidadari-Paramitha Rusady, Desy Ratnasari, lan Yuni Shara)
  • Memang Aku (Dengan Logika) (Tiga Dara-Paramitha Rusady, Silvana Herman, Ita Purnamasari-Single)
  • Tanpa Dirimu
  • Jangan Ada Air Mata
  • Soundtrack Janjiku
  • Soundtrack Karmila
  • Rasa Cintaku
  • Maha Pengasih-Single
  • "Pinus dan Cinta" karya Oscar dan Otto dalam album lomba Cipta Lagu Hutan 1987

Prestasi[1][sunting | sunting sumber]

  • Pemeran Utama Wanita Terbaik FFI 1989 (Si Kabayan Saba Kota) - Nominator
  • Pemeran Pembantu Wanita Terbaik FFI 1990 (Blok M) - Nominator
  • Pemeran Utama Wanita Terbaik FFI 1991 (Boss Carmad ) - Nominator
  • Pemeran Utama Wanita Terbaik FFI 1992 (Selembut Wajah Anggun) - Nominator
  • Pemeran Pembantu Wanita Terbaik FFI 1992 (Kuberikan Segalanya) - Nominator

Sinetron[1][sunting | sunting sumber]

  • Nominator Pemeran Utama Wanita Terbaik pada Festival Sinetron Indonesia (FSI) 1997 kanthi telesinema "Ku Bersujud"
  • Bintang Drama Televisi Wanita Terfavorit versi Panasonic Award 1997 wonten ing sinetron sinetron "Janjiku"
  • Bintang Drama Televisi Wanita Terfavorit versi Panasonic Award 1998 wonten ing sinetron sinetron "Karmila"
  • Bintang Televisi Terfavorit versi Panasonic Award 1998
  • Artis Pilihan Kedua tahun 2000 Pilihan Pembaca Tabloid C&R

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p q r s (id)PROFIL PARAMITHA RUSADY dipunundhuh tanggal 4 Juli 2011
  2. ^ (id)Paramitha Rusady dipunundhuh tanggal 4 Juli 2011

Pranala Njawi[sunting | sunting sumber]

PROFIL PARAMITHA RUSADY


Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Paramitha_Rusady&oldid=830817"