Paradisaea

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Paradisaea
Klasifikasi èlmiah
krajan: Animalia
filum: Chordata
kelas: Aves
ordo: Manuk ocèhan
kulawarga: Paradisaeidae
Genus: Paradisaea
Linnaeus, 1758

Paradisaea iku salah siji marga jroning suku manuk déwata, Paradisaeidae.

Marga Paradisaea dumadi saka pitung spesies manuk cendrawasih. Kapitu spesies manuk iki duwé ukuran gedhé. Manuk lanang diwasa éndah banget lan nduwèni wulu-wulu hiasan ing sisih wetengé, sing dipigunakaké jroning ritual tarian kanggo narik kawigatèn pasangan.

Spesies[sunting | sunting sumber]

Galeri[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Paradisaea&oldid=875047"