Parícutin

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Parícutin

Parícutin in 1994
Elevasi 2.800 m (9 ft) [1]
Prominence 208 m (682 ft) [2]
Location
Lokasi Uruapan Municipality, Michoacán, Mexico
Koordinat 19°29′34.8″N 102°15′3.6″W / 19.493°N 102.251°W / 19.493; -102.251Koordinat: 19°29′34.8″N 102°15′3.6″W / 19.493°N 102.251°W / 19.493; -102.251
Geology
Tipe Cinder cone
Umur 1941-1952
Larikan/sabuk Trans-Mexican Volcanic Belt
Pungkasan njeblug 1952
Climbing
First ascent 1943
Rute paling gampang Hike

Paricutin inggih punika gunung api ingkang wonten ing negara saperanganipun Michoacán, Meksiko, ingkang papanipun wonten ing sacelakipun Desa Paricutin. Paricutin asring medal wonten ing kathah versi pitu keajaiban donya ingkang taksih alami. Saderengipun taun 1943, gunung api kasebat dereng wonten. Nalika pinten-pinten pekan, wonten swanten aneh kados guntur, ananging cuavanipun cerah. Swanten punika dipunsababaken kaliyan getaran ingkang wonten ing lebet lemah.[3]


Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ "Elevaciones principales - Michoacán de Ocampo" (in Spanish). Instituto Nacional de Estadística y Geografía. 2005. http://mapserver.inegi.gob.mx/geografia/espanol/estados/mich/elecaciones.cfm?c=1208&e=16&CFID=83246&CFTOKEN=47858644. Retrieved 2012-02-04.[pranala nonaktif]
  2. ^ SRTM data
  3. ^ (en)[1](dipunundhuh tanggal 22 September 2012)
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Parícutin&oldid=884361"