Papéda

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Papeda
Papeda, Kuah Kuning, Ikan Tude Bakar 2.jpg
papeda
Informasi
Asal Indonésia
Dhaérah Papua
Papua Kulon
Ambon


Papeda utawa pepeda kuwi panganan khas papua lan Ambon kang awujude bubur sagu. Papeda uga dadi panganan khas ing dhaerah Indonesia wétan. Pepeda pangan kang bahane saka glepung sagu.

Cara gawé papeda[sunting | sunting sumber]

  • Glepung sagu kang wis garing kuwi dibubur nganti kalis nggunakaké geni sing rada cilik karebèn tanek matengé.
  • Sawisé tanek matengé bubur banjur dientas.
  • Sawisé bubur sagune kuwi wes mateng disipake janganan kayata godhong pohong, godhong kangkung, utawa godhong tela rambat, digodhog nganti mateng sing diwenehi banyu dibumbuni brambang, bawang, lombok, uyah.
  • Banjur disiapké sambel : lombok, uyah, trasi, brambang, bawang dialusne.
  • Saliyane sambel uga disiapake lawuh yaiku iwak cakalang utawa iwak tuna/tenggiri utawa iwak asin liyané.


Kabèh pangan kuwi kasebut papeda lan lawuhé biasane dadi pangan saben dinane warga Indonésia wétan, Ambon, Papua, Florès lan dhaérah Indnésia wétan liyané.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Papéda&oldid=829300"