Panté Dreamland

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Panté Dreamland Bali

Panté Dreamland yaiku pante kang dumunung ing Desa Pecatu, Badung Pulo Bali sisih lor.[1] [2]

Pante Dreamland kalebu pante pasir putih kang dumunung ing sangisore tebing-tebing dhuwur lan watu karang gedhe ing saindhenging pante. [2] Jeneng dreamland dijupuk saka tembung dreamland ing basa Inggris kang tegese tanah impian utawa dharatan impenan. [1] Dhek biyen ing tlatah Pecatu kang tandus lan gersang, tau arep digawe sawijining pusat wisata paling gedhe lan paling unik ing Asia Wetan-Lor. [1] Ing kono uga bakal diadhegake resor kang superluks (super mewah) kang digathukake karo kawasan wisata kang ngendhelake asli lan endahing alam. [1] Nalika krisis moneter ing taun 1998, mega proyek iki mandheg, ora kaurus, kamangka para warga banget anggone nganti-anti supaya proyek kasebut bisa rampung.[1] Kabeh nduwe pengarep-arep bisa pindah ing bisnis pariwisata lan tetanen. [1] Wiwit saka kuwi para warga ngarani tlatah kono minangka tanah impian utawa dreamland.[1]

Ombak ing laut Dreamland iku dhuwur lan gedhe. Mula saka kuwi, akeh peselancar (surfer) seneng selancar ing pante iki.[1] Dreamland uga dadi salah siji papan wisata surfing ing Bali.[1] Pante iki mujudake siji-sijine papan ing Bali kang ngetrapake Hukum Internasional saengga paugeran-paugeran kang ana ing pante iki luwih bebas.[1]

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]


Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Panté_Dreamland&oldid=831901"