Pangumbaran Tintin

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Pangumbaran Tintin (judul ing basa Prancis: Les Aventures de Tintin et Milou) iku sawijining sérial komik sing diripta déning Hergé, sawijining artis saka Belgia. Hergé kuwi sejatiné pseudonim saka asma pepaké, Georges Remi (19071983) sing ditulisaké dadi RG (diwaca minangka Hergé ing basa Prancis). Sérial ini metu pisanan ing Basa Prancis minangka bagian bocah-bocah saka koran Belgia, Le Vingtième Siècle ing tanggal 10 Januari 1929. Sérial iki uga nampilaké sawetara karakter sing silih mepaki siji lan sijiné. Tansaya suwé, sérial iki dadi wacan favorit lan bahan kritikan saka para kritikus jroning luwih saka 70 taun.

Serial komik iki akèh sing nggandrungi awit gaya gambaré ing resik nanging èksprèsif (gaya Hergé sing diarani ligne claire) lan adhedhasar riset sing jero.

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]


Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Pangumbaran_Tintin&oldid=821648"