Pangujian hipotèsis

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Pangujian hipotesis statistika iku sawijining métoda panjupukan kaputusan migunakaké data, asal saka èksperimèn (kakontrol) utawa saka studi obsèrvasi (ora kakontrol). Jroning statistika, asilé diarani sacara statistika signifikan yèn asil mau ora mung kedadéyan amarga mung kapinujon, miturut marang trèshold probabilitas sing wis ditemtokaké sadurungé, ya iku drajad signifikansi.

Rujukan[sunting | sunting sumber]

Wacab[sunting | sunting sumber]

  • Lehmann, E.L.(1970). Testing statistical hypothesis (5th ed.). Ney York: Wiley.
  • Lehmann E.L. (1992) "Introduction to Neyman and Pearson (1933) On the Problem of the Most Efficient Tests of Statistical Hypotheses". In: Breakthroughs in Statistics, Volume 1, (Eds Kotz, S., Johnson, N.L.), Springer-Verlag. ISBN 0-387-94037-5 (followed by reprinting of the paper)
  • Neyman, J.; Pearson, E.S. (1933). "On the Problem of the Most Efficient Tests of Statistical Hypotheses". Phil. Trans. R. Soc., Series A 231: 289–337. doi:10.1098/rsta.1933.0009.

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]