Pangkalan Bun, Arut Kidul, Kotawaringin Kulon

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Pangkalan Bun
Pangkalan Bun dideleng saka ndhuwur
Negara Flag of Indonésia Indonesia
Provinsi Kalimantan Tengah
Kecamatan Arut Kidul
Kode pos 74110

Pangkalan Bun yaiku ibu kutha Kabupatèn Kotawaringin Kulon, provinsi Kalimantan Tengah, Indonésia. Sacara administratif, Pangkalan Bun ana ing tlatah Arut Kidul.

Transportasi ing tlatah menika kaperang ada 3 jinis transportasi yaiku transportasi ingkang bisa akses ing kutha Panglana Bun, yaiku akses darat, segara uga laut. Akses darat uga bisa dilakoni dèning transportasi kang bisa ngelewati dalan Trans Kalimantan . Akses laut bisa dilewati dèning fasilitas pelabuhan ing Kumai kang ngelayani jurusan Semarang lan Surabaya. Bandara Iskandar bisa ndadekake akses transportasi udara menjadi akses udara dèning kang ndhuweni kapinginan lelungan ing Pangkalan Bun.

Cagar Budaya kang ana ing Pangkalan Bun di antarané yaiku Istana Kuning salah sijiné paninggalan Kerajaan Kutaringin kang ana ing tlatah Kabupatèn Kotawaringin Kulon