Pangidhèntifikasi Obyèk Digital

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Pangidhèntifikasi Obyèk Digital (Digital Object Identifier utawa dicekak DOI) iku pangidhèntifikasi permanèn sing dipigunakaké kanggo sawijining dhokumèn èlèktronik, sing ora magepokan karo lokasi barang kasebut saiki. Panggunaan khas DOI yakuwi mènèhi caheatan èlmiah utawa artikel sing ngidhèntifikasi angka-angka kanthi unik sing bisa dipigunakaké déning sadhéngah wong kanggo mapanaké dhetil cathetan, lan manawa kopian èlèktronik. Kanthi cara iki barang iki fungsiné kaya permalink. Béda karo sistem URL sing migunakaké Internèt kanggo kaca wèb, DOI ora menukar akèh wektu, senadyan kanggo nampung artikel (sing disajèkaké nganggo sistem resolusi DOI sing di up date nalika ana owah-owahan lokasi).

Referensi[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]