Panerusan

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Panerusan ing gamelan iku rangkeyan swara-swara saka piranti-piranti gemalan panerus sing nambah variasi-variasi ing balungan utawa melodi. Liwat swara-swara saka piranti panerus iki muncul swara-swara sing luwih variatif kasil improvisasi lan kreativitas nayaga, dadi paling angel dipelajari.

Piranti panerusan[sunting | sunting sumber]

Piranti gamelan kanggo panerusan yaiku:

Uga kadang ditambah swara-swara tinentu saka Sindhen.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Panerusan&oldid=828154"