Pananggalan Suryacandra

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Pananggalan suryacandra utawa Kalèndher lunisolar iku sawijining pananggalan sing migunakaké fase rembulan minangka acuan utama nanging uga nambahaké pergantian mangsa ing pétungan saben taun. Kalèndher iki biasané ditandhani kanthi anané wulan-wulan kabisat sawetara taun sepisan utawa berturut-turut'. Kanthi mangkono, cacahing wulan jroning se taun bisa 12 nganti 13 wulan.

Jinis pananggalan lunisolar[sunting | sunting sumber]

Pananggalan lunisolar sing ana ing donya lan isih dipigunakaké upamané:

Deleng uga[sunting | sunting sumber]

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]