Pambuahan

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Pertemuan spermatozoa lan sel telur kang ketemu ngakibatake kadadean pambuahan

Pambuahan utawa fertilisasi (singami) iku paleburan loro gamet sing bisa arupa nukleus utawa sèl-sèl mawa nukleus kanggo mbentuk sèl tunggal (zigot) utawa paleburan nukleus. Biasané nglibataké panggabungan sitoplasma (plasmogami) lan nyawijèkaké bahan nukleus (kariogami).

Deleng uga[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Pambuahan&oldid=866761"