Palang Merah Indonésia

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Logo Palang Merah Indonésia

Palang Merah Indonésia (PMI) iku sawijining organisasi perhimpunan nasional ing Indonésia sing makarya ing bidang sosial kamanungsan. PMI ora mihak ing golongan pulitik, ras, utawa agama tinentu. PMI ing pangleksanané uga ora mbédakaké sapa sing arep ditulungi nanging ngutamakaké obyek korban sing paling mbutuhaké pitulungan kanggo keslametan jiwané. Nganti saiki PMI wis ana ing 33 PMI Dhaérah (tingkat provinsi) lan watara 408 PMI Cabang (tingkat kutha/kabupaten) ing Indonésia. PMI punika tugasipun warni- warni ing babagan sosiyal. Tiyang saged nyumbang rah lumantar PMI. Wonten ing PMi ngrika boten lajeng dipun sedhot rahipun, nanging dipunpriksa rumiyin. Tiyang ingkang badhe dhonor dharah utawi nyumbang rah kedah saras. Rahipun pancen tirah. Manawi makaten saweg dipunsedhot dipunobati saprelunipun. Tiyang ingkang kekirangan rah saged nyuwun biyantu dhateng PMI punika. Caranipin boten kenging grusa- grusu, kirang begjanipun saged mbandakalani. Langkung rumiyin kedah dipunpriksa kanthi tliti golongan rahipun. Golongan rah punika warna- warni, wonten goongan rah A, B, AB, lan O. Sasampunipun dipunpriksa golongan rahipun, upaminipun golongan A, lajeng dipunsumbang inggih golongan rah A. Makaten sapiturutipun.

Sejarah[sunting | sunting sumber]

Pitulas dina sawisé Proklamasi Kemerdékaan RI Presidhén Soekarno ngongkon gawé organisasi Palang Mérah Nasional. banjur Dr. Buntaran sing waktu kepungkur jabat Menteri Keséhatan RI Kabinet I, tanggal 5 Séptémbér 1945 gawé panitia yakuwi : dr R. Mochtar (Ketua), dr. Bahder Djohan (Penulis), lan dr Djoehana Wiradikarta; dr Marzuki; dr. Sitnala (anggota)

Tanggal 17 Séptémber 1945 Palang Mérah Indonésia wis kebentuk. PMI diakui karo komité Palang Mérah Internasional di taun 1950.

Pirsani uga[sunting | sunting sumber]

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.