Palaeolitikum

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Palaeolitikum utawa Paleolitik (Basa Inggris: Paleolithic utawa Palaeolithic, Yunani:παλαιός (palaios) — purba lan λίθος (lithos) — watu) iku jaman prasajarah sing diwiwiti kira-kira 50.000 nganti 100.000 taun kapungkur. Periode jaman iki antara taun 50.000 SM - 10.000 SM.

Ing jaman iki, manungsa Peking lan manungsa Jawa wis ana. Ing Afrika, Éropah lan Asia, manungsa Neanderthal wis urip ing wiwitan taun 50.000 SM, lan ing taun 20 000 SM, manungsa Cro-magnon wis nguwasani kabudayan ing Afrika Lor lan Éropah.

Sawetara perkembangan kabudayan ditemokaké ing saubengé Pacitan (ditemokaké déning Von Koenigswald) lan ing Ngandong.

Dhaptar pustaka[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Palaeolitikum&oldid=833243"