Pairi Daiza

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Paningalan Pairi Daiza
Candi Borobudur ing Pairi Daiza
Pairi Daiza
214px
Pairi Daiza logo

View of the park
Tanggal dibuka 1993
Lokasi Brugelette, Hainaut, Belgium
Land area Cithakan:Convert/ha
Koordinat Cithakan:Coord/display/it
Gunggung sato kéwan 4,000+
Cacah pengunjung setaun 900,000 (2009)
Kanggotaan EAZA, ISIS
Situs wèb www.pairidaiza.eu/fr

Pairi Daiza utawi ingkang kasebat The Kingdom of Ganesha inggih punika taman ingkang gambaraken kaendahan negara Indonesia ing Belgia. The Kingdom of Ganesha inggih punika gambar saking alam lan keanekaragaman budaya ingkang wonten ing Indonesia ingkang sampun misuwur ing donya. Papan punika sampun gadhahi pangakuan Internasional ingkang wonten ing Belgia. Taman punika dumunung ing Parc Paradisio, Brugelette, Belgia. Taman punika dipunbikak lan dipunresmiaken tanggal 20 Mei 2009 dening Menteri Kabudayaan dan Pariwisata RI Jero Wacik, kaliyan Dubes RI Nadjib Riphat Kesoema, Dirjen Pemasaran Pariwisata Sapta Nirwandar lan Staf Ahli Khusus Menbudpar Harbunangin.[1]

Sejarah[sunting | sunting sumber]

Dipunwiwiti saking karemenan Erick Domb inggih punika CEO saking Parc Paradisio kaliyan Indonesia, ugi piyambakipun damel Taman Indonesia ing Belgia | The Kingdom of Ganesha dumunung ing Parc Paradisio, Brugelette, Belgia. Kompleks punika wiyaripun 5 hektar kados langka, asri lan istimewa, mboten kagem warga Eropa kemawon ananging kagem warga Indonesia ing Eropa. Pembikaan dening Menteri Kabudayaan Lan Pariwisata RI Jero Wacik punika dipunlajengaken karnaval Indonesia lan ngagem pakaian Indonesia ing Manekin Pis serta atraksi kesenian saking tim sanggar tari Iin Sahetapy, Sumbar ing Grand Place, Brussels.

Papan punika, miturut Erick Domb kados gadhahi anggepan Indonesia dados The Most Diversity Country in The World punika, saged dadosaken wisatawan Eropa lan warga Belgia tindak ing Indonesia.

Kompleks ingkang wiyaripun 5 hektar punika wonten Puri Agung Shanti Buwana, agengipun sami kaliyan ingkang wonten ing Bali. Sanesipun wonten replika ageng candi Prambanan ingkang inggil, lan wongkahan watu ageng kados mirip Gunung Kawi saking wingking candi. Ing ngajeng gerbang wonten Griya Toraja, replika candi Borobudur lan ing sisih wingking wonten griya tradisional Nusa Tenggara Timur. Sanesipun wonten patung, akar wit tua, lan watang kayu wit ageng, ingkang sampun dadi fosil saking dhaerah Banten. Kompleks punika dipunbangun sedaya dening para seniman saking Bali kaliyan kuli saking Bali lan Jawi Tengah. Wonten tiyang cacah 24 ingkang mbangun wiwit pungkasan 2006 ngantos kalih taun. Taman punika mboten namung dados papan rekreasi ingkang gabungaken alam, manungsa, lan kabudayaan, ananging dados konservasi konsep moderen, ingkang dados papan promosi kagem pariwisata, ekonomi lan investasi Indonesia ing Uni Eropa. [2]

Festival Ogoh-Ogoh Pairi Daiza[sunting | sunting sumber]

Festival Ogoh-Ogoh Indonesia ingkang dipunlajengaken ing Pairi Daiza, Brugelette Belgium ing tanggal 11 Juni 2011 punika dados festival Ogoh-Ogoh paling ageng nomer kalih sasampunipun ing Indonesia. Parade Festival Ogoh-Ogoh ing Belgia sorakipun pangusung Ogoh-Ogoh, alunanipun kidung warga sari, gembrang gamelan bleganjur uga dados perhatenipun warga ingkang wonten ing Taman Indonesia ing Taman Wisata Parc Pairi Daiza Brugellette Belgia. Inggih punika seni kabudayan Indonesia kanthi tema Festival Ogoh-Ogoh semarak. Festival Ogoh-Ogoh ingkang nembe sapisan dipunlajengaken ing Eropa. Festival Ogoh-Ogoh punika dipunwontenaken dening Kedutaan Besar RI Brussel kerjasami kaliyan Parc Pairi Daiza dan Banjar Shanti Dharma Belgia (Perkumpulan Masyarakat Hindu Bali - Indonesia). Tiga Ogoh-Ogoh dipunpundhut saking Bali inggih punika : Raksasa/Detya Niwatakawaca ingkang nginggilipun 4 meter, Arjuna Menunggang Kuda (3,5 meter) lan Dewi Saraswati (3,5 meter) dipundamel dening I Wayan Candra saking Sanggar Seni GASES, Sesetan Denpasar-Bali.[3]

Pranala Njaba[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ (id)forum.vivanews.com(dipuntingali tanggal 7 Januari 2012)
  2. ^ (id)armylookfashion.com(dipuntingali tanggal 7 Januari 2012)
  3. ^ (id)politik.mitrasites.com(dipuntingali tanggal 9 Januari 2012)
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Pairi_Daiza&oldid=833404"