Pagunungan Balkan

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Balkan mountains (Stara Planina)
Стара планина
Range
Kom stara planina pano.jpg
A view from Kom Peak in western Bulgaria.
Countries Bulgaria, Serbia
Highest point Botev Peak
 - elevation 2.376 m (7.795 ft)
 - coordinates 42°43′00″N 24°55′04″E / 42.7166667°N 24.91778°E / 42.7166667; 24.91778
Length 530 km (329 mi), west-east
Width 15 - 50 km (-16 mi), north-south
Area 11.596 km² (4.477 sq mi)
Geology granite, gneiss, limestone

Pagunungan Balkan (Basa Inggris: ‘’Balkan mountain range’’, Basa Bulgaria lan Basa Serbia: Стара планина, Stara planina, "Old Mountain") iku sawijining pagunungan ing sisih wétan Semenanjung Balkan. Pagunungan Balkan dawané 560 km wiwit saka the pucuk Vrashka Chuka ing tapel wates antara Bulgaria lan Serbia w’etan, terus mangétan liwat Bulgaria tengah terus menyang Cape Emine ing Segara Ireng. Pucuk sing paling dhuwur ing Stara planina yaiku ing Bulgaria tengah. Pucuk sing paling dhuwur yaiku Pucuk Botev (2,376 m), dumunung ing Taman Nasional Balkan Tengah (diadegaké 1991). Gunung iki sing mènèhi jeneng marang Semenanjung Balkan.

Rujukan[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab Balkan Mountains ing Wikimedia Commons.

Koordinat: 43°15′N 25°00′E / 43.25°N 25°E / 43.25; 25

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Pagunungan_Balkan&oldid=826629"