Pagelaran, Kumpulan Geguritan

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Pagelaran Geguritan
Pagelaran Geguritan.jpg
Pangarang J. F. X. Hoery
Negara Indonesia
Basa Jawa
Tipe Geguritan
Penerbit •Yogyakarta: Sanggar Sastra Pamarsudi Sastra Jawi (Bojonegoro) (PSJB) kanthi kerjasama kaliyan Penerbit Narasi
Tanggal terbit 2003
Cacahing kaca 195 kaca
ISBN ISBN 979-97564-14-2

Judhul[sunting | sunting sumber]

  • Pagelaran, Kumpulan Geguritan

Panganggit[sunting | sunting sumber]

Penerbit[sunting | sunting sumber]

Tahun Metu[sunting | sunting sumber]

Katrangan[sunting | sunting sumber]

Buku iki anggitane JFX Hoery kang sepisan lan langsung antuk Hadhiah Sastra Rancage. Isine, 190 geguritan kang katulis salawase dadi penulis. Geguritan-geguritan iku akeh-akehe wis nate kapacak ing majalah-majalah basa Jawa. Geguritan Pagelaran kang dadi irah-irahan buku iki nate kapacak ing majalah Jaya Baya tahun 1987 kang antara liya katulis:

Apa awake dhewe iki sabenere ora badhut
ing dhuwur panggung dadi wong pengung
badhut-badhut jaman
kepengin ngranggeh srengenge sigar