Pāṇini

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Pāṇini (aksara Dewanagari: पाणिन ; IPA pɑːɳɪn̪ɪ) yaiku ahli basa seka Gandhara sing uripé wetara abad ka-4 SM. Dhèwèké misuwur merga pawongan sing sepisanan nulis buku babagan Paramasastra Sanskerta sing irah-irahané Aṣṭādhyāyī. Buku iki ngamot ora kurang seka 3.959 hukum aturan Basa Sangskreta.

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Pāṇini&oldid=830082"