Otto von Habsburg

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Otto von Habsburg
Pangeran Mahkota Austria, Hongaria, Kroasia lan Bohemia
Otto von Habsburg (1998)
Kepala Wangsa Habsburg
Pamaréntahan 1 April 1922 – 1 Januari 2007
Didhisiki Charles I saking Austria
Pangganti Karl von Habsburg
Garwa Putri Regina saking Saxe-Meiningen (1951–2010)
Isu
Andrea von Habsburg
Monika von Habsburg
Michaela von Habsburg
Gabriela von Habsburg
Walburga von Habsburg
Karl von Habsburg
Georg von Habsburg
House Wangsa Habsburg-Lorraine
Bapa Charles I saking Austria
Ibu Zita saking Bourbon-Parma
Tapak asma

Otto von Habsburg saking Austria, asma resminipun awit 1919 inggih menika Otto Habsburg-Lothringen.[1] Otto nate manggen ing Austria, ananging sampun boten malih amargi ing taun 1918 an dados warga negari ing pinten-pinten negari, asma resminipun inggih menika Otto van Hansburg, asma lairipun: Franz Joseph Otto Robert Maria Anton Karl Max Heinrich Sixtus Xavier Felix Renatus Ludwig Gaetan Pius Ignatius lair 20 November 1912 – tilar donya 4 Juli 2011 kanthi umur98 taun ugi dipunmangertosi nggadhahi asma kerajaan inggih menika Adipati Agung Otto dari Austria inggih menika pangeran mahkota ingkang pungkasan saking kerjaan Austria-Hongaria awit taun 1916 ngantos pambubaranipun kekaisaran menika ing taun 1918, satunggalipun kakuasaan ingkang samenika nyangkup wewengkon Austria, Hongaria, Bosnia, Hezegovina, Kroasia, Republik Ceko, Slowakia, Slovenia, lan sepalih Italia, Montenegro, Polandia, Rumania, Serbia, lan Ukraina.[2] Panjenenganipun menika pandheganipun Wangsa Habsburg antawisipun taun 1922 lan 2007, lan ing wekdal ingkang sami dados pretender mahkota Habsburg.[2] Minangka puta pungkasan saking palakraminipun Charles I saking Austria, Kaisar Austria lan Raja Hongaria ingkang pungkasan, kanthi garwanipun ingkang asma Zita dari Bourbon-Parma, Otto dipunlairaken ing urutan kaping tiga pewaris mahkota, lan amargi ramanipun dados tetunggulipun takhta ing taun 1916, Otto dipundadosaken pewaris mahkota ingkang salajengipun.[2]

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ (en)Otto von Hapsburg, a Would-Be Monarch, Dies at 98 dipunundhuh tanggal 7 Juli 2011)
  2. ^ a b c (en)Habsburg: Last heir to Austro-Hungarian empire dies dipunundhuh tanggal 7 Juli 2011)

Pranala Njawi[sunting | sunting sumber]

Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab Otto von Habsburg ing Wikimedia Commons.

(en)Habsburg: Last heir to Austro-Hungarian empire dies

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Otto_von_Habsburg&oldid=830977"