Oprah Winfrey

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Oprah Winfrey.jpg

Oprah Winfrey kang jeneng asline Oprah Gail Winfrey mujudake tokoh kang kawéntar ing Amérika Sarékat.[1] Dhéwéké iku présénter, produser lan aktris.[1]. Oprah lair ing Kosciusko Mississippi tanggal (lair 29 Januari 1954; umur 60 taun)[1]. Dhéwéké duwé acara kang kawéntar banget judhulé Oprah Winfrey Show.[1] Dhéwéké tau dadi korban kekerasan séksual déning keluarga lan kanca-kancané ibuné, Vernita.[2] Terus dhéwéké pindhah ing Nashville, urip karo bapake, Vernon.[2] Vernon iku tukang cukur rambut lan duwé bisnis.[2] Oprah mlebu ing Tennessee State University ing taun 1971 lan mulai kerja ing radio lan tv ing Nashville.[2] Oprah pindhah ing Baltimore ing taun 1976.[2] Dhéwéké mandhu acara tv People Are Talking, acara iki dadi terkenal, Oprah tetep nggawa acara iki nganti 8 taun.[2] Sakwisé iku, dhéwéké kerja ing stasiun TV Chicago lan nggawa acara A.M. Chicago.[2] Dhéwéké tau main ing filem The Color Purple ing taun 1985, filem iku gawéyané Steven Spielberg lan Oprah dinominasikna ing Acadey Award dadi aktris pendhukung terbaik.[2] Ing taun 1986, Oprah ngluncurna program TV Oprah Winfrey Show lan olih kepemilikan program ABC.[2] Dhéwéké ngendhalikna perusahaan prodhuksi, Harpo Production. Ing taun 1989, Oprah lan Hapro Production gawé serial TV The Woen of Brewster Place.[2]


Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Oprah_Winfrey&oldid=830742"