Omija hwachae

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Omija Hwachae

Omija hwachae utawa Omijacha (오미자화채/오미자 차) yaiku jinis ombenan sari woh (hwachae) kang digawe saka sari woh omija (Schisandra chinensis).[1] Wong Korea ngunakake ombenan iki kanggo bahan obat-obatan lan ombenan.[1] Untuk membuatnya, omija dikeringkan dan direndam dalam air kemudian disaring.[1] Air hasil saringan ditambahkan gula atau madu untuk memaniskan.[1] Ombenan omija biyasane diwenehi hiasan kelopak bunga azalea ing mangsa semi lan klopak kembang mawar kuning ing musim panas.[1] Omija yaiku jinising pala kesimpar kang godhonge amba, biasane ana ing perbukitan.[1] Tandura iki duweni woh werna abang padhang kang pliket lan rasane legi, kecut, pait, asin lan pedes amarga ngandut asam malik lan asam tartarik.[1] Ing pengobatan tradisional Korea, omija digunakake kanggo ngilangi rasa ngelak lan minangka penambah energi.[1][2]

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e f g h Yoon, Sook-ja (Summer 2005). "Hwachae; Refreshing Beverage to Beat the Summer Heat". Koreana 19: 80-83. http://koreana.kf.or.kr/viewPdf.asp?filename=2005_SUMMER_E076.pdf.
  2. ^ (en)Schisandra chinensis, pfaf. Diundhuh tanggal 31 Mei 2010.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Omija_hwachae&oldid=831967"