Omegna

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Comune Omegna
Negara Flag of Italia Italia
Region Piemonte
Provinsi Verbano-Cusio-Ossola (VB)
Walikutha Antonio Quaretta
Area 308 km² (119 sq mi)
Populasi
 - Total
 - Kapadhetan [n.a.]
Time zone CET, UTC+1
Koordinat 45°52′N, 8°24′E
Gentilic Omegnesi
Kodhe Telepon 0323
Kodhe Pos 28887
Frazioni Bagnella, Borca, Crusinallo, Cireggio, Santa Rita, San Fermo, Agrano, Gattugno, Sant'Anna
Regions of Italy.svg
Red pog.svg

Location of Omegna in Italy
Website: www.comune.omegna.vb.it

Omegna kuwi sawijiningcomune (municipality) ing Provinsi Verbano-Cusio-Ossola in region Piemonte, Italia, ldumunung watara 100 km lor-wétané Torino lan watara 13 km kidul-wétané Verbania. Miturut data sensus 31 Desember 2004, kutha iki duwé pedunung kang cacahé 15,910 lan jembar wewengkon 30.8 km².[1]

Panorama Omegna.

Omegna wewatesan karo: Armeno, Casale Corte Cerro, Germagno, Gignese, Gravellona Toce, Nonio, Pettenasco, Quarna Sopra, Quarna Sotto, lan Stresa.

Sajarah[sunting | sunting sumber]

Anané pemukiman kuna ing tlatah iki kabukti déning panemon arkeologi saka pungkasané abad tembaga lan abad wesi. Omegna wis disebut-sebut taun 1221 M, nalika pedunung wiwit manggon ing commune Novara.

Ing abad-19 lan wiwitan abad-20 kutha iki dadi pusat indhustri (gerabah lan kaperluan omah kang cilik-cilik), lan pedunungé katambah kanthi tekané para imigran. Ing taun 1913, Omegna kahubungaké déning trèm listrik karo kutha Pallanza. Tlatah iki diumumaké minangka sawijiné kutha ing taun 1939. Jroning Perang Donya II tlatah iki dadi pusat pejuang kamardikan (partisan) kanggo nglawan panjajahan Jerman.

Demografi[sunting | sunting sumber]

Tuwuhing pedunung

Referensi[sunting | sunting sumber]

  1. ^ ISTAT (Italian statistical institute).

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]


Cithakan:Lago d'Orta


Eropah | Italia | Piemonte
Alessandria | Asti | Biella | Cuneo | Novara | Torino | Verbano-Cusio-Ossola | Vercelli
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Omegna&oldid=813540"