Oleaceae

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Suku mlathi-mlathian (Oleaceae)
Zaitun (Olea europaea)
Klasifikasi èlmiah
krajan: Plantae
divisio: Magnoliophyta
kelas: Magnoliopsida
Subkelas: Asteridae
(unranked): Euasterids I
ordo: Lamiales
kulawarga: Oleaceae
Hoffmgg. lan Link
Genera
Sinonim
Bolivariaceae Griseb.
Forstiereae (Forstieraceae) Endl.
Fraxineae (Fraxinaceae) S.F. Gray
Iasmineae (Iasminaceae) Link
Jasmineae (Jasminaceae) Juss.
Lilacaceae Ventenat
Nyctantheae (Nyctanthaceae) J.G. Agardh
Syringaceae Horan.

Suku mlathi-mlathian utawa Oleaceae iku suku tetanduran sing kapérang saka 24 marga lan watara 600 spesies tanduran.

Sapérangan ciri saka suku Oleaceae:

  • tuwuh minangka perdu utawa wit-witan sarta duwé kembang wangun lonceng
  • godhong tunggal utawa nyirip, lungguh adhep-adhepan utawa mawa karang, tanpa godhong panumpu
  • kembang banci utawa kelaminé tunggal
  • bakal woh numpang
  • wohé woh kendaga sing pecah kanthi mbelah ruang, sok-sok arupa woh buni utawa woh watu
  • wiji biasané duwé endosperma.
Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Oleaceae&oldid=822105"