Olah-olah

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Sawijining koki pinuju olah-olah.

Olah-olah utawa masak iku kagiatan nyiapaké panganan kanthi cara manasaké bahan panganan supaya bahan panganan kasebut mateng lan énak dipangan. Ana sawetara cara olah-olah, ing antarané:

  1. Digorèng, yaiku ngolah panganan kanthi cara nglebokaké bahan panganan jroning lenga sing panas.
  2. Digodhog, yaiku ngolah bahan panganan kanthi cara ngrendhem bahan ing sajroning banyu sing panas lan akèh.
  3. Dikukus, yaiku ngolah panganan nganggo uwab panas, nganggo piranti kayadéné kukusan, dandang, panci lan sapanunggalané.
  4. Ditumis, yaiku ngolah nganggo lenga gorèng sethithik lan ditambah cuwèran supaya ana duduhé sethithik.
  5. Dibakar, utawa dipaggang, yaiku masak sacara langsung ing sdhuwuring geni.
  6. Dioven, yaiku masak nganggo piranti oven utawa microwave.

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Resep Masakan

Cithakan:Manungsa-stub

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Olah-olah&oldid=876142"