Okky Lukman

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Okky Lukman
Lair Okky Ayudhia Lukman
25 Agustus 1984 (umur 29)
Flag of Indonesia.svg Jakarta, Indonesia
Pagawéyan aktris, pelawak, pembawa acara
Taun aktif 1993 - saiki
Wong tuwa M. A. Lukman (bapak)
Zukaida (ibu)

Okky Ayudhia Lukman luwih dikenal kanthi jeneng Okky Lukman (lair ing Jakarta, 25 Agustus 1984; umur 29 taun).[1] Okky Lukman iku salah sijiné pemain sinetron, pembawa acara utawa presenter, lan pelawak kang asalé saka Indonésia.[1]

Karir[sunting | sunting sumber]

Okky Lukman wiwit misuwur jenengé nalika Okky dadi bintang ing acara Lenong Bocah wiwit taun 1993-1998.[1] Awaké kang lemu lan gaya omongané kang crewet lan asal njeplak langsung narik kawigaten wong kang nonton.[1] Sadurungé nggabung ing Lenong Bocah, Okky uga main ing sinetron-sinetron kang dibabaraké ing stasiun TV yaiku TVRI.[1] Aditya Gumay, pimpinan Sanggar Ananda lan Lenong Bocah, kang ngerti bakat Okky. [1]Saka iki, Okky banjur melu main ing pamentasan Lenong Bocah kang dibabaraké salah sijiné stasiun tivi.[1] Sawisé iku Okky Lukman uga wiwit main ing sinetron lan dadi presenter ing acara tivi.[1]

Sinetron kang tau dibintangi Okky Lukman yaiku sinetron Norak Tapi Beken, Kamu Takut??Aku Juga!!, Montir-Montir Cantik lan Sebening Kasih. [2]Saliyané main sinetron, Okky Lukman uga main ing film Gadis-Gadis Asrama.[2] Déné acara kang tau dibintangi Okky yaiku Funtastik, Dangdut Mania, Kring-Kring Olala, lan Ketok Pintu.[2] Okky Lukman iku anak saka pasangan M. A. Lukman lan Zukaida.[2] Okky dadi anak kang wuragil saka pasangan iki.[2]

Bebungah[sunting | sunting sumber]

Penghargaan kang ditampa Okky Lukman.[1]

Sinetron[sunting | sunting sumber]

Sinetron kang dibintangi Okky Lukman.[1]

  • Lenong Bocah
  • Jinny Oh Jinny
  • Wah Cantiknya
  • Norak Tapi Beken
  • Annie Van Jogja
  • New Prime Time
  • Cucu (Cuplikan Lucu)

Iklan[sunting | sunting sumber]

Iklan kang dibintangi Okky Lukman.[1]

  • KFC (1997)
  • Coca-Cola (1999)
  • Tropicool (1999)
  • Trenz (2000)
  • Citra Body Lotion (2000)
  • Pizza Hut (2001)
  • Indomie (2001)
  • Esia (2007)
  • Okky Jelly Drink (2009)
  • Pamol (2010)

Presenter[sunting | sunting sumber]

Acara kang dipimpin Okky Lukman.[1]

Chatetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j k l (id)selebriti.kapanlagi.com(dipunundhuh tanggal 27 Juli 2011)
  2. ^ a b c d e (id)tabloidnova.com(dipunundhuh tanggal 27 Juli 2011)
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Okky_Lukman&oldid=866241"