Oggy And The Cockroaches

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Oggy and the Cockroaches
Oggy and the Cockroaches tittle.jpg
Title
Format Komedi, Petualangan
Sing gawé Jean-Yves Raimbaud
Sutradara Olivier Jean-Marie
Negara Flag of Prancis Prancis
Gunggung épisode 266 (dipuntambah 4 episode spesial kanthi wekdal 30 menit)
Prodhuksi
Produser eksekutif Marc du Pontavice

(Gaumont Multimedia/Xilam)

Durasi 7 menit per episode
Parusahan prodhuksi Gaumont Film Company (1999)
Xilam (1999, 2008)
Siaran
Saluran asli Cartoon Network (Musim 1,2 lan 4)
Disney Channel Asia (Musim 3)
Fox (Amerika Serikat)
France 3 (Perancis)
Global TV (Indonesia)
Format gambar 480i (SDTV) (Musim 1-3)
1080i (HDTV) (Musim 4)
Tayang perdhana 14 Oktober 1999 - Present
Status NOT Cancelled
Kronologi
Tayangan kagandhèng Space Goofs
Zig and Sharko
Pranala jaba
[[1] Situs resmi]

Oggy And The Cockroaches (ugi dipunkenal minangka Oggy et les Cafards wonten ing basa Perancis) inggih punika animasi komedi damelan Perancis ingkang dipunproduksi déning Parusahan Film Gaumont lan Xilam.[2]

Acara 30 menit punika biasanipun ngemot 3 épisode. Swara - swara sedaya dipunsamektakaken déning Marc du Pontavice, ananging boten wonten swara ingkang dipunlafalaken kamireng, ananging swara ingkang micanten namung dipunginakaken ing Inggris. Ananging wonten ing vérsi Perancis, swara - swara tartamtu kados ngguyu saged dipunginakaken wonten ing salah satunggaling kucing lan salah satunggaling coro nalika dipuncepetaken. Ing Jerman, puisi lucu ingkang gegayutan kaliyan tumindak layar ingkang dipunjuluki saking swara asli, dipunserat déning dialog éditor saing Jerman legenda Eberhard Storeck lan dipunlafalaken déning aktor Dirk Bach . ing India karakter ingkang dipunswantenaken sapérangan artis niru aktor film populèr kados Shahrukh Khan kanggé oggy, Deol di Sunny kanggé Jack, Paresh Rawal, Sunil Shetty, Akshay Kumar kanggé coro, lan Amrish Puri kanggé Bob. Swara Nana Patekar dipunginakaken minangka narator cariyos. Sedaya karakter malahan micara satunggal kaliyan sanèsipun, ananging basa ingkang dipunginakaken inggih punika basa India. Dialoh ingkang dipunginakaken langkung asring adhedhasar ing dialog ingkang kondhang lan misuwur saking aktor ingkang kagayut. Wonten ing taun 2012, musim kaping 4 kanthi 66 épisode (dipuntambah 4 setengah jam Produk Spesial) sakmenika sawed produksi.

Gambar:Oggy & the Cockroaches-Judul.jpg
Judul Oggy and the Cockroaches
Karakter Nama Hindi Nickelodoen India Cartoon Network India
Oggy Billa Shahrukh Khan Shahrukh Khan
Jack Fauji Sunny deol Sunny deol/Sunil Shetty
Joey Chhotu Paresh Rawal Arshad Warsi
Deedee Motu Sunil Shetty Paresh Rawal
Marky Lambu Akshay Kumar Sunil Shetty/Akshay Kumar
Narrator Tak Bernama Nana Patekar Nana Patekar
Bob Bob Amreesh Puri -

Siaran Internasional[sunting | sunting sumber]

Oggy and the Cockroaches sakmenika dipunsiaraken ing 151 negara lan teritori iing donya, damel acara punika dados suksés.

DVD[sunting | sunting sumber]

Gangsal DVD medal nalika taun 2003 ing Amerika Serikat, kanthi 12 épisode saben DVD. Sawijining DVD Boxset Prancis samekta saking séri kapisanan jangkep, 78 épisode wonten ing sedayanipun dipuntambah pilot lan sawijining épisode saking Musim 2.

Paraga Utama[sunting | sunting sumber]

  • Oggy , inggih punika kucing biru ingkang lemu. Oggy biasanipun nelasaken wekdalipun kanthi nonton TV utawi nindakaken pedamelan rumah tanggal - menawi boten, Oggy badhé ngoyak - ngoyak coro. Éwadéné kadang kala tumindak kados tiyanng éstri (utawi ing sapérangan kasus, nganggé rasukan kados satunggaling pembantu, tukang kebun), utawi tiyang jaler (wonten ing satungaling épisode coro nyolong tas laundry lan ndhawahaken trek ageman - Oggy mendhet punika setunggal baka satunggal, ananging lajeng isin ébah ing layar nalika kotang ingkang katingal ing antawising clana boxer lan kaos kaki). Éwadéné kekacauan ageng sapun asring dipunraosaken kaliyan para coro (ingkang dipunsebabaken para coro), Oggy sampun ngrembakaken sawijining raos tresna-mangkel kaliyan para coro, sasampuning dumunung kaliyan para coro kanggé wekdal ingkang lumayan dangu. Bab punika kadungkap wonten ing épisode "The Outsider", Oggy ajrih sanget kaliyan tikus. Oggy gadhah Volkswagen Beetle (mobil kodhok) lan véspa (katingal ing sapérangan épisode). Saben - saben Oggy manggihaken piyambakipun piyambakipun ing griya, Oggy badhé ngraos kicalan para coro kaliyan leluconipun. Wonten ing épisode "So Lonely", piyambakipun malah migunakaken tape recorder kanthi guyonipun para coro ing nginggillipun lan mainaken jail coro dhateng piyambakipun supados boten bosen. Oggy sampun sadar bilih tanpa coro, boten ngremenaken utawi boten naté nengsemaken ing uripipun. Oggy ugi gadhah handphone berpapan tombol QWERTY mirip BlackBerry lan Handphone touchscreen kanthi MP3 Player. Ing griyanipun ugi wonten komputer lan laptop Windows XP.[3]

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ http://www.oggy.com
  2. ^ (fr)http://www.oggy.com Situs Web Resmi Oggy and the Cockroaches
  3. ^ (id) http://www.globaltv.co.id/program/detail/1020/Oggy-and-The-Cockroaches Oggy and the Cockroaches di Global TV 100% Seru