Ocelot

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Ocelot
Status konsèrvasi
Klasifikasi èlmiah
krajan: Animalia
filum: Chordata
kelas: Mammalia
ordo: Carnivora
kulawarga: Felidae
Genus: Leopardus
Species: L. pardalis
Jeneng binomial
Leopardus pardalis
(Linnaeus, 1758)
Panyebaran Ocelot

Ocelot (/ ɒsəlɒt /; Leopardus pardalis) yaiku salah sawijining jinis karnivora kang kaya kucing. Dawane 70-90 cm. Dhuwure kira-kira 6 kaki (2 meter). Duwe jeneng ilmiyah Leopardus Pardalis. Habitate ana ing Amerika Lor, Amerika Tengah, Amerika Kidul, lan Mexico. Ocelot uga diarani macan tutul cilik.


Ocelot kuwi meh mirip karo kucing dhomestik. Wulune kaya Jaguar lan tau dianggep minangka kewan sing berharga banget. Kamangka, biyen akeh ocelot kang dipateni kanggo dijupuk wulune. Kucing iki diklompokake ing spesies terancam punah saka taun 1972 nganti tekan taun 1996. Saiki, ocelot dianggep kewan sing mrihatinake dening 2008 Daftar Merah IUCN.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Ocelot&oldid=875012"