Observatorium

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Wroclaw-obserwatorium-astronomiczne.jpg
Gambar:Palomar-1.jpg
Observatorium Palomar

Observatorium yakuwi waladan karo pirantiné kang didokon permanen supaya bisa meruhi langit lan peristiwa kang ana hubungané karo angkasa. Miturut sajarah , observatorium isa sesederhana sextant (kanggo ngukur jarak watarané lintang) nganti sekompleks Stonehenge (kanggo ngukur musim liwat posisi matahari metu lan nelengsep). Observatorium modern biasané isiné kuwi mung siji utawa luwih teleskop kang kapasang sacara permanen kang ana ing saksejeroné gedung kubah kang muter utawa kang dapat diuculaké. Ning rong dasawarsa akir, akeh observatorium luar angkasa kang wis diluncuraké.

Delengen uga[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Observatorium&oldid=835366"