Nyai Rara Kidul

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Kangjeng Ratu Kidul

Nyai Rara Kidul utawi kadhangkala dipocapaké Nyai Lara Kidul menika misuwur dados Ratu ing Segara Kidul lan dados salah sawijining legéndha ing warga masarakat Pulo Jawa lan Bali. Para warga masarakat pitados bilih wonten ingkang nguwaosi Seganten Kidul utawi Samudra Hindia. Ananging wonten ugi ingkang ngendikakaken bilih Kanjeng Ratu Kidul menika anggadahi watak awon, kasunyatan Kanjeng ratu kidul menika sumber kasektèn ingkang manjur anggénipun nggayutaken kaliyan Déwi Hindu, Durga, minangka salah sawijining ingkang jaga ing kerajaan Hindu-Jawa Majapait. Kapitadosan menika temtu kirang leres, amargi Kanjeng Ratu Kidul kathah ingkang ngendikakaken bilih piyambakipun menika gadhah sipat welas asih marang manungsa. Ananging ingkang gadhah watak awon inggih menika Nyai Rara Kidul utawi Nyai Lara Kidul ingkang asring dipunsebut Nyai Blorong.

Rujukan[sunting | sunting sumber]

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Nyai_Rara_Kidul&oldid=859488"