November 2008

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

29 November 2008 - Pasukan militer India mratélakaké yèn Hotel Taj Mahal wis kasil diamanaké, ngrampungi aksi terorisme ing Mumbai sing wis lumaku wiwit tanggal 26 November. (Kompas)

29 - Gara-gara (kerusuhan) kedadéyan ing Jos, Nigeria sawisé kasil pemilu lokal diumumaké. Saora-orané 381 tiwas. (AFP)

28 - Demonstran anti-pamaréntah patroli ing kawasan Bandara Don Muang, Bangkok, Thailand, ésuk-ésuk, sawisé ana kabar yèn panggonan mau bakal diresiki déning patugas keamanan.

26 - Sawetara teroris wiwit nganakaké panembakan, panjeblugan granat, lan panyanderaan ing sawetara panggonan ing kutha Mumbai, India. (BBC)

25 - Warga Greenland milih supaya antuk otonomi sing luwih gedhé saka Denmark liwat referendum. (Radio Nederland)

20 - Panliti Selandia Anyar lan Australia nemokaké spesies anyar pinguin, pinguin Waitaha, sing urip ing Selandia Anyar nganti punah 500 taun kapungkur. (Reuters)

17 2008 - Lindhu kakuwatan 7,5 SR kadadéyan jam 00:02:32 WIB ésuk umun-umun ing pasisir Minahasa, Sulawesi Lor. Péhak sing nduwèni wewenang wis mbatalaké pèngetan tsunami sing sadurungé wis digiyaraké. (BBC)

15 - KTT Pamimpin G-20 bab Pasar Kauangan lan Ekonomi Donya diwiwiti ing Washington, DC, Amérika Sarékat kanggo ngrembug krisis ékonomi global. (guardian.co.uk)

13 - 5 tiwas lan 10 ilang ing Cianjur, Jawa Kulon awit saka anané kacilakan lemah longsor. (detikNews)

13 - Kacilakan kapal silem Rusia K-152 Nerpa niwasaké 20 wong.

9 - Trio kapidhana pati Bom Bali 2002, Amrozi, Mukhlas, lan Imam Samudera dièksekusi jam 00.15 WIB ing Nusakambangan, Cilacap, Jawa Tengah. (detikNews)

7 - Johnson Toribiong kapilih minangka Presidhèn Palau jroning Pamilihan Umum Presidhèn Palau 2008. (Pacific Magazine)

6 - Pamaréntah Indonésia ngumumaké bakal ngudhunaké rega BBM jinis premium dadi Rp 5.500,00/L wiwit tanggal 1 Desember 2008 sing bakal teka. (detikFinance)

4 - Barack Obama menangaké pamilu présidèn AS minangka wong ireng kapisan.

2 - Pejabat Presiden Zambia, Rupiah Banda, menang Pamilihan Umum Presidhèn lan kapilih dadi presidhèn definitif. (VOA News)

Delengen uga[sunting | sunting sumber]

Januari-Februari-Maret-April-Mei-Juni-Juli-Agustus-September-Oktober-November-Desember
Dasawarsa November Taun :
1900-an 1900 1901 1902 1903 1904 1905 906 1907 1908 1909
1910-an 1910 1911 1912 1913 1914 1915 1916 1917 1918 1919
1920-an 1920 1921 1922 1923 1924 1925 1926 1927 1928 1929
1930-an 1930 1931 1932 1933 1934 1935 1936 1937 1938 1939
1940-an 1940 1941 1942 1943 1944 1945 1946 1947 1948 1949
1950-an 1950 1951 1952 1953 1954 1955 1956 1957 1958 1959
1960-an 1960 1961 1962 1963 1964 1965 1966 1967 1968 1969
1970-an 1970 1971 1972 1973 1974 1975 1976 1977 1978 1979
1980-an 1980 1981 1982 1983 1984 1985 1986 1987 1988 1989
1990-an 1990 1991 1992 1993 1994 1995 1996 1997 1998 1999
2000-an 2000 2001 2002 2003 2004 2005 2006 2007 2008 2009
2010-an 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019
2010-an 2020 2021 2022 2023 2024 2025 2026 2027 2028 2029
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=November_2008&oldid=838690"