Noshaq

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Data Gunung Noshaq[sunting | sunting sumber]

Gunung Noshaq nalika wulan juli 2009, dipunpundhut fotonipun saking base camp

Noshaq Afghanistan[sunting | sunting sumber]

Noshaq inggih punika gunung ingkang paling inggil, ingkang dumunung wonten ing Afghanistan. Gunung punika urutan nomer kalih inggilipun, wonten ing Hindukush. Papanipun wonten ing sisih leripun Pakistan, kaliyan gunung ingkang paling inggil wonten ing Kisaran, Tirich Mir. Gunung punika gadhah ruten ingkang sekeca dipunminggahi. Nalika wonten ing wulan Februari 1973 musim dingin, ekspedisi saking Polandia saged minggah wonten ing gunung punika.[1]

Noshaq utawi Nowshak minangka puncak ingkang inggilipun urutan kaping kalih wonten Himdu Kush, sabibaripun Tirich Mir ingkang inggilipun 7.690 meter. Gunung punika papanipun manggen wonten ing watesanipun antawisipun Afghanistan kaliyan Pakistan. Sisih ler kaliyan sisih kilen gunung punika manggen wonten ing Afganiskan, lan sisih ler-wetanipun manggen wonten ing Pakistan. Noshaq minangka gunung ingkang paling inggil wonten ing Afganistan, papanipunmanggen ownten ing garis Durand minangka pratandha watesanipun Pakistan. Akses ingkang paling gampil tumuju dhateng Gunung Noshaq inggih punika lewat Chitral.

Paminggahan[sunting | sunting sumber]

Paminggahan ingkang kaping pisan punika nalika taun 1960 dening Toshiaki Sakai kaliyan Goro Iwatsubo, anggota saking ekspedisi Jepang. Paminggahan gunung punika lewat sisih wetan kidulipun Qadzi Deh Glacier. Paminggahan nalika musim dingin ingkang kapisan nalika taun 1973 dening Andrej Zawada kaliyan Tadeusz Piotrowskin, anggota ekspedisi Polandia lewat sisih ler. Paminggahan kasebat saged dumugi puncak 7.000 meter. Utawi 22.966 kaki Paminggahan dening warga Afghanistan nalika wulan Juli taun 2009. Kalih anggota saking sekawan warga Afghanistan saking Koridor Wakhan saged dumugi uncak nalika tanggal 19 Juli.[2]

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b (en)[1](dipunundhuh tanggal 1 Oktober 2012)
  2. ^ (en)[2](dipunundhuh tanggal 1 Oktober 2012)
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Noshaq&oldid=834643"