Noriko Fujiwara

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Noriko Fujiwara
Pakaryan Aktris
Jurnalis
Modhèl

Norika Fujiwara dhèwèké kuwi artis saka Jepang kang (lair ing Hyogo, Jepang, 28 Juni 1971; umur 42 taun).[1] Dhèwèké dadi ratu kasulistyan Jepang, modhèl uga aktris, tau dadi Miss Japan nalika taun 1992.[1] Dheweké dadi Miss Japan ing taun 1992 lan dadi modhèl èksklusif kanggo kalawarti CanCam.[1] Dhèwèké asring metu ing film-film, sérial TV lan uga ing iklan-iklan TV.[1]

Fujiwara dikabaraké njalin asmara lokasi karo Andy Hug.[1] Dhèwèké palakrama karo Tomonori Jinnai ing tanggal 17 Februari taun 2007 ing Ikuta Shrine ing kutha Kobe ananging ana isu babagan sakloron kang pisahan ing sasi Maret taun 2009 nganti ing tanggal 23 Maret taun 2009 sakloron sacara resmi wis pegatan.[1]

Karir[sunting | sunting sumber]

Sawisé taunan dadi modhèl, Fujiwara nuli nyambut gawé dadi jurnalis lan juru ngomong internasional, kayata peranané nalika dadi duta Jepang-Koréa sasuwené ajang FIFA World Cup 2002, nglapuraké saka Olimpiade 2004 ing Yunani lan uga lunga menyang Afganistan lan ngleksanakaké pamèran foto ing kana.[1] Fujiwara sadurungé tau dadi panata acara kanggo K-1 ing acara utama nganti taun 2006 kang akiré digantèkaké déning Waka Inoue.[1]

Fujiwara ngentongaké sawulan kanggo acara kaluwarga ing Amérika lan kanggo nerusaké sinau basa Inggris.[1] Dhèwèké anduwèni pepénginan menawa mengko dhèwèké bakal bisa mèlu meranaké ing film kang basané Inggris lan diprodhuksi déning perusahaan film saka Amérika utawa Inggris. [1] Dhèwèké wis nglamar kanggo film kang nganggo basa Inggris, "China Strike Force".[1] Ing taun 2007, dhèwèké nekani India kanggo anggawé film dhokumèntèr kang judhulé "Super 30".[1]

Fujiwara uga olèh peran utama ing film "Great Teacher Onizuka". Ing film kasebut dhèwèké meranaké tokoh ing film kang sèmi romantis iki bebarengan karo Sorimachi Takashi.[1] Taun 2002 dhèwèké dadi wakil Goodwill kanggo turnamèn World Cup taun 2002 ing Koréa/Jepang.[1] Dhèwèké uga tau dadi modhèl ing fashion tv.[2]

Filmografi[sunting | sunting sumber]

Film-film kang tau dibintangi déning Noriko:

  • 2010 CHANCE
  • 2009 GYNE
  • 2009 TSURE GA UTSU NINARIMASHITE
  • 2008 HIMITSUNA OKUSAN 3: IKEMEN HOSUTO SATSUJIN JIKEN
  • 2007 OISHII GOHAN: KAMAKURA KASUGAI KOMETEN
  • 2007 HIMITSU NA OKUSAN 2: KYÔTO GION NO MAKI
  • 2006 HIMITSUNA OKUSAN
  • 2006 ROMANCE NOVEL
  • 2006 59 BANME NO PROPÔZU
  • 2006 DAMENS WALKER
  • 2005 OH OKU HANA NO RAN
  • 2004 KEKKON NO KATACHI
  • 2003 ANATA NO JINSEI OHAKOBISHIMASU
  • 2001 STAR STRUCK
  • 2001 MUKASHI NO OTOKO
  • 2000 SPY_N NORIKA FROM ASIA
  • 2000 OKUMAN CHÔJA TOKEKKON SURU HÔHÔ
  • 1999 GTO
  • 1999 KIKEN NA KANKEI
  • 1998 WITH LOVE
  • 1998 AKIMAHENDE
  • 1997 CAT'S EYE
  • 1997 SORE GA KOTAE DA!
  • 1997 NINGEN ISU
  • 1997 HITOTSU YANE NO SHITA 2
  • 1997 LOVE GENERATION
  • 1995 HANA YORI DANGO

Cathetan sikil[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j k l m n (id)biografi Noriko Fujiwara diundhuh tanggal 22 Agustus 2011
  2. ^ (id)fashiontv Noriko Fujiwara diundhuh tanggal 22 Agustus 2011
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Noriko_Fujiwara&oldid=832429"