Nikolai Berdyaev

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Nikolai Berdyaev
Jeneng pepak Nikolai Berdyaev
Lair March 18, 1874
Kiev
Pati 24 Maret 1948 (umur 74)
Clamart
Era 20th century philosophy
Wilayah Russian philosophy
Pendhidhikan Christian existentialism
Kawigatèn utama Creativity, morality, freedom
Nikolai Berdyaev

Nikolai Alexandrovich Berdyaev (Basa Rusia: Николай Александрович Бердяев; lair 18 Maret [K.J.: 6 Maret] 1874 – tilar donya 24 Maret 1948 ing yuswa 74 taun) inggih menika satunggalipun tokoh agami lan filsuf politik saking Rusia.[1]

Biografi[sunting | sunting sumber]

Berdyaev dipunlairaken ing Kiev wonten ing kulawarga militer aristokrat.[1] [2]Panjenenganipun gesang piyambakan ing wekdal alitipun wonten ing griyanipun, Berdyaev asring maos buku ing perpustakaan kagungan ramanipun.[2] Berdyaev maos karya-karyanipun Hegel, Schopenhauer, lan Kant nalika yuswanipun nembe 14 taun lan Berdyaev sampun nguwasani saperangan basa-basa manca.[2] Berdyaev mutusaken badhe nglaksanakaken karieripun minangka intelektual lan mlebet dhateng Universitas Kiev ing taun 1894. Nalika semanten semangat revolusioner ngrembaka ing kalangan mahasiswa lan kaum intelegensia.[2] Berdyaev dados tiyang Marxis lan ing taun 1898 Berdyaev dipuncepeng dening pamarentah wonten ing dhemonstrasi mahasiswa lan dipunmedalaken saking universitas kasebat.[2] Amargi Berdyaev ndherek kelompok ingkang dipunlarang dening pamarentah ndadosaken Berdyaev dipunbucal dhateng Rusia sadangunipun 3 taun.[2] Taun 1904 Berdyaev palakrami kaliyan Lydia Trusheff lan lajeng kekalihipun pindhah dhateng kutha St. Petersburg, ibukotanipun Rusia lan panceripun kaum intelektual sarta aktivitas revolusioner.[2] Berdyaev ndherek dhebat intelektual lan rohani, lan salajengipun nilaraken idheologi Marxisme radikal lan gantos nyinaoni filsafat lan spiritualitas.[2] Berdyaev lan Trusheff tetep tresna ngatos Trusheff tilar donya taun 1945.[2] Berdyaev menika satunggalipun tiyang Kristen ingkang saleh, ananging Berdyaev asring nggadhahi sipat kritis dhateng gereja ingkang mapan.[2] Satunggalipun artikel ing taun 1913 ngecam Sinode Kudus saking Gereja Ortodoks Rusia dadosaken Berdyaev dipuntudhing minangka penghujat, lan dipunukum bucal dhateng Siberia.[2]

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b (en)Apokatastasis dipunundhuh tanggal 16 Juli 2011)
  2. ^ a b c d e f g h i j k (en)[http://www.georgefox.edu/academics/undergrad/departments/soc-swk/ree/SERGEEV_BER.html Post-Modern themes in the philosophy of Nicolas Berdyaev] dipunundhuh tanggal 16 Juli 2011)


Pranala Njawi[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Nikolai_Berdyaev&oldid=831506"