Nicolas Poussin

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Nicolas Poussin
Nicolas Poussin 079.jpg
Potrèt dhiri taun 1649.
Lair 15 Juni 1594
Séda 19 November 1665 (yuswa 71 taun)
Warga nagara Prancis
Bidang Pelukis

Nicolas Poussin (15 Juni 159419 November 1665) punika satunggiling pelukis Prancis, pangrintis lan praktisi paling ageng seni lukis klasik Prancis abad kaping 17. Karya-karyanipun nggambaraken kabeningan, logika lan kateraturan. Dumugi abad kaping 20 panjenenganipun tetep dados sumber inspirasi dominan kanggé para pelukis ingkang kagungan orientasi klasik kados Jacques-Louis David lan Paul Cézanne.

Panjenenganipun nelasaken sebagéyan ageng wekdal gesang makaryanipun ing Roma kejawi ing wektu cekak nalika Kardinal Richelieu nyuwun dhumateng piyambakipun supados kundur dhateng Prancis minangka Pelukis Sepisanan kanggé Raja.

Pranala njawi[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:


Wikipedia
Artikel punika, artikel dhasar ingkang kedah dipundarbèni sadaya basa.


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Nicolas_Poussin&oldid=815247"