Ni Kuang

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Ni Kuang
Ni Kuang 2007.jpg
Ni Kuang di Hong Kong Shue Yan University, November 2007
Lair {{{birth_date}}}
Pagawéan Novelis
Penulis Naskah
Genres Wuxia
Fiksi ilmiah

Ni Kuang (倪匡) yaiku sawijing penulis novel silat lan aktor[1] saka Cina.[2] Lair ing Shanghai 30 September 1935[3] lan ngalih ana Hongkong ing tahun 1957.[1] Ing taun kang padha dheweke uga gawe novel kang wiwitan yaiku kanthi irah-irahan Buried Alive lan ing taun candhake mulai nulis novel ngenani Wuxia.[1] Ing taun 1962 dheweke anyar-anyaran nulis ngenani fiksi ilmiah.[1] Senajan kelairan Shanghai, penulis iki berbasis ing Hongkong kanggo kabeh karyane.[1]

Saliyane novel, Ni Kuang uga nulis prosa, esai , naskah film lan kritik politik.[1] Dheweke kasil gawe 300 novel lan 400 naskah film kanthi rekor penulisan 4.500 karakter saben jame.[1] Dheweke tau njabat minangka ketua Perkumpulan Penulis Hongkong.[1]

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e f g h Ni Kuang, HKMDB. Diundhuh tanggal 25 Mei 2010.
  2. ^ (zh) Zhao, Zhangzheng(赵长征). (2007). Wenxue Zhuanye Hanyu Jiaocheng (文学专业汉语教程). Beijing: Peking University Press (北京大学出版社). Hal. 19-21
  3. ^ Ni Kuang, Hongkong Cinemagic. Diundhuh 25 Mei 2010.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Ni_Kuang&oldid=831053"