Nh. Dini

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Nh Dini.jpg

Nurhayati Sri Hardini Siti Nukatin utawi langkung kondhang kanthi cekakan Nh. Dini, lair 29 Februari 1936 ing kitha Semarang, Jawa Tengah, punika satunggiling sastrawan penulis Indonesia ingkang prodhuktif. Satamatipun saking SMA jurusan sastra taun 1956, piyambakipun tumut kursus Pramugari Darat Garuda ing Jakarta. Saklajengipun ndhèrèk kursus B-1 jurusan Sajarah taun 1957. Piyambakipun mboten namung remen nyerat carios cekak kémawon, nanging ugi nyerat sajak, naskah sandhiwara radhio lan novel. Taun 1960, Dini dipun sunting déning pemudha Prancis, Yves Coffin, Konsul Prancis ing Kobe, Jepang lan ngantos sapunika gadhah putra kalih, Marie-Claire Lintang lan Pierre Louis Padang. Putra pambarep sapunika lenggah wonten ing Kanada, déné ingkang wuragil wonten ing Prancis. Wiwit tanggal 16 Desember 2003, Nh. Dini ngalih saking Semarang, salajengipun manggèn wonten kompleks Graha Wredha Mulya, Sinduadi, Mlati, Sleman, Yogyakarta.

Nyerat ing Kalawarti[sunting | sunting sumber]

Wiwit taun 1951 Nh. Dini sampun miwiti nyerat, lan ing taun 1953 carios cekakipun sampun dipun amot wonten ing kalawarti Kisah, Mimbar Indonesia lan kalawarti Siasat.

Pakurmatan[sunting | sunting sumber]

Sawetawis pakurmatan sampun naté dipun tampi, ing antawisipun minangka pamenang Lomba Penulisan Naskah Skenario kanggé Sandhiwara Radhio sa Jawa Tengah (1955), hadhiah pertama Lomba Penulisan Carios Cekak ing basa Prancis (1988), hadiah seni saking Kementerian P&K kanggé bidhang Sastra (1989), Piagam Penghargaan Upapradhana (1991) lan pakurmatan saking pamarentah Thailand arupi SEA Write Award ing bidhang sastra.

Karya[sunting | sunting sumber]

Ugi Pirsani[sunting | sunting sumber]

Pranala Jawi[sunting | sunting sumber]


Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.Kategaori:Rintisan Umum

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Nh._Dini&oldid=812348"