Netral (grup musik)

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Latar wuri
Asal Jakarta, Indonesia
Genre Rock, Alternatif Rock, Punk Rock
Taun aktif 1991 - samenika
Label Bulletin Records, Kancut Records
Situs wèb [1]
Anggota
Bagus Dhanar Dhana (Bagus)
Eno Gitara Ryanto (Eno)
Christopher Bollemeyer (Coki)
Mantan anggota
Gabriel Bimo Sulaksono (Bimo)
Ricky Dayandani (Miten)

Netral inggih menika grup musik ingkang kawujud ing sasi November taun 1991.[1] Dipunwiwiti saking wontenipun video klip ing stasiun televisi nalika semanten (MTV Indonesia ing wekdal menika taksih dados bagian saking Antv) saking lagu ing album ingkang kapisan, "Wa...lah", kelompok musik menika dipunsebat mawi aliran rock alternatif.[2] Nalika nembe kadamel, personil Netral namung wonten tiga, inggih menika:[2]

Ananging samenika posisi drummer lan gitaris sampun dipungantos dening Eno Gitara Ryanto (Eno) lan Christopher Bollemeyer (Coki).[2] Namung Bagus kemawon ingkang taksih bertahan ngantos dumugi samenika. Samenika Netral sampun gantos label dhateng Kancut Records, satunggalipun label independen, ingkang dipundamel dening Bagus lan Eno piyambak.[2]

Sajarah[sunting | sunting sumber]

Wiwitanipun, Netral ngagem aliran musik saking grup manca negari kados Nirvana, Sex Pistols, Sonic Youth, The Cure, lan sanesipun.[2] Netral ugi pentas ing sekolah-sekolah ugi universitas-universitas ing Jabotabek.[2] Gaya lan atraksi Netral ing panggung saged damel Netral dipunremeni dening rumaja, kalebet rumaja manca negari ingkang sekolah ing Jakarta Internasional School (JIS), ingkang salajengipun damel grup Netral asring dipunaturi ngisi acara rutin sekolah kasebat.[2]

Diskografi[sunting | sunting sumber]

Pranala Njawi[sunting | sunting sumber]

(id)Web Netral

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ (id)Netral dipunundhuh tanggal29 Juli 2011)
  2. ^ a b c d e f g (id)Netral dipunundhuh tanggal29 Juli 2011)

Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.