Negara Nordik

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Peta pulitik negara-negara Nordik lan tlatah saubengé.

Negara-negara Nordik dumunung ing Eropah Lor sing diarani Tlatah Nordik, dumadi saka Denmark, Finlandia, Islandia, Norwegia lan Swedia lan teritori kang magepokan kaya Kapuloan Faroe, Greenland lan Åland. Ing sadina-dina istilah Skandinavia kadhangkala dipigunakaké minangka sinonim tumrap negara-negara Nordic.[1]

Kronologi negara-negara Nordic[sunting | sunting sumber]

Abad Entitas Pulitik Nordik
21st Denmark (UE) Faroes (Denmark) Islandia Norwegia Swedia (UE) Finlandia (UE)
20th Denmark Swedia Finlandia
19th Denmark Uni Swedia lan Norwegia (uni personal) Rusia (GD Finlandia)
18th Denmark-Norwegia (Uni personal) Swedia
(utawa Swedia-Finlandia)
17th
16th
15th Uni Kalmar
14th Denmark Norwegia Swedia
13th
12th Faroes Islandik CW Norwegia
Wong Nordik Danes Faroese Wong Islandia Wong Norwegia Wong Swedia Wong Finlandia

Gendera lan simbul[sunting | sunting sumber]

Gendera[sunting | sunting sumber]

Kabèh negara-negara Nordik, klebu teritori otonom Kapuloan Faroe lan Kapuloan Åland, duwé desain gendera kang padha, kabèh migunakaké dhasar Dannebrog, gendera Denmark, awujud palang sing punjeré ora dumunung ing tengah (off-center) kapara luwih cedhak marang cagak genderané, kang diarani palang Nordik (Nordic cross).

Flag of Denmark Flag of the Faroe Islands Flag of Finland Flag of Iceland Flag of Norway Flag of Swédia Flag of Åland
Denmark Kapuloan Faroe Finlandia Islandia Norwegia Swedia Kapuloan Åland
Gendera Nordik

Lemah Ijo lan WongSami uga nyonto gendera iki mung tanpa palang Nordik, nanging diganti bunderan kang punjeré uga ora dumunung ing tengah.

Flag of Greenland Sami flag.svg
Lemah Ijo (Greenland) Wong Sami

Populasi[sunting | sunting sumber]

Populasi negara-negara Nordik.

1. Swedia - 9,142,817
2. Denmark - 5,470,919
3. Finlandia - 5,309,000 (including Åland with a population of 27,000)
4. Norwegia - 4,770,000
5. Islandia - 316,252
6. Greenland - 57,100
7. Kapuloan Faroe - 48,317

Delengen uga[sunting | sunting sumber]

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab Negara Nordik ing Wikimedia Commons.
  • Norden — the Nordic Council and the Nordic Council of Ministers' website.
  • Nordregio — a European centre for research, education and documentation on spatial development, established by the Nordic Council of Ministers.
  • NordRegio Statistics — a collection of thematic maps and figures of Nordic and Baltic countries by NordRegio.
  • Go Scandinavia — official website of the Scandinavian Tourist Boards in North America.
  • Scandinavia House — the Nordic Center in New York, run by the American-Scandinavian Foundation.


Kaluputan sitat (pangutipan) Tag <ref> ditemokaké, nanging tag <references/> ora ditemokaké

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Negara_Nordik&oldid=814696"