Negara-negara Arab

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Wewengkon Arab (ingkang warna biru)

Negara-negara Arab utawa Donya Arab (Basa Arab: العالم العربي‎; Transliterasi: al-`alam al-`arabi) ngarujuk marang negara sing nganggo basa Arab, sing mbentang saka Samudra Atlantik ing sisih kulon nganti Segara Arab ing wétan, lan saka Segara Tengah ing sisih lor nganti Sungu Afrika lan Samudra Hindhia ing sisih kidul-wétan. Donya Arab dumadi saka 24 negara lan wilayah kanthi populasi 325 yuta jroning rong bawana.

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Cithakan:Cultural macro-regions of the world

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Negara-negara_Arab&oldid=865533"