Narnia

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Narnia[sunting | sunting sumber]

Aslan ing Donya Narnia

Narnia kuwi salahsawijining donya kayalan kang digawé déning C.S.Lewis ing sajroning novelé cacah pitu. Novel iki katujokaké déning bocah - bocah kang seneng donya fantasi. [1]. ing Narnia akèh kewan - kewan kang anèh kaya kayalané bocah cilik, kayata kewan kang isa ngomong kaya manungsa, manungsa kang setengah awaké kaya kewan, cébol, lan liya - liyané. Donya Narnia sing nguwasani yaiku Aslan, singa lanang kang bisa ngomong kaya manungsa, cerita iki diwiwiti saka nggawéné donya lan nganti pungkasané donya mau. [2]

Novel[sunting | sunting sumber]

  • The Lion The Witch and The Wardrobe

Novel iki nyeritaké petualangan Peter, Susan, Edmund, lan Lucy saka kulawarga Pevensi kang isa dolan menyang negri Narnia. Kanthi pitulungan saka Aslan, wong papat mau isa ngalahké penyihir putih.

Lucy nalika ketemu karo Mr. Thumnus

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ (id)[http:www.imdb.com/narnia.htm](dipununduh tanggal 1 November 2012)
  2. ^ (id)[1](dipunundhuh tanggal 1 November 2012)
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Narnia&oldid=882520"