Nanga Parbat

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Kaendahan Gunung Nanga Parbat dipunpundhut fotonipun wulan November taun 2004

Nanga Parbat (Urdu: ننگا پربت) inggih menika gunung ingkang wonten ing Pakistan. Gunung menika papanipun manggen wonten ing sisih ler-ipun negara Pakistan. Gunung menika inggilipun 8126m (26.660) minangka gunung ingkang paling ageng urutan sanga wonten ing donya. Wonten ing tingkat kesulitanipun, médan gunung menika sami angèl kados nalika badhe minggah gunung K2. Amargi angèlipun médan menika, pramila gunung menika dipunwastani "The Man Eater".[1] Tiyang ingkang kaping pisan minggah gunung menika inggih menika Herman Buhl wonten ing 3 Juli 1953. [1] Nanga Parbat papanipun manggèn wonten ing sisih lèr-ipun Pakistan kaliyan Bèntèng sisih kilènipun Himalaya. [2]

Pendakian[sunting | sunting sumber]

1. Herman Buhl nalika taun 1953 léwat punggungan sisih lèr Hulu.[2]
2. Reinold Messner nalika taun 1970 léwat Rual Face.[2]
3. Reinhold Messner nalika taun 1978 léwat Diamir Face.[2]
4. Vince Anderson kliyan Steve DPR pendakian Alpne-gagrag Pia Sentral Rupal Face[2]

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b (id)[1](dipunundhuh tanggal 22 September 2012)
  2. ^ a b c d e (id)[2](dipunundhuh tanggal 22 September 2012)
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Nanga_Parbat&oldid=834426"