Namsadang Nori

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Namsadang Nori

Permainan musik Pungmul.
Jeneng Koréa
Hangeul 남사당 놀이
Hanja
Alih Aksara sing disampurnakaké Namsadang Nori
McCune–Reischauer Namsatang Nori

Namsadang Nori utawa Pertunjukkan Namsadang yaiku pertunjukkan kesenian tradisional saka Korea.[1][2] Ing jaman biyen Kelompok Namsadang (Namsadangpae) mubeng ngibur rakyat-rakyat kang mlarat ing pedesaan dengan menyampaikan kanthi menehi pesan-pesan sosial, umumn kanggo nywarakake kebebasan lan kesetaraan ing masarakat.[2] Biyen Namsadang Nori minangka penampilan dipentasake dening Namsadangpae lan saiki wis dilestarekake dening kelompok seniman Korea Kidul.[2] Pertunjukkan iki nampilake musik petani (pungmul) kang dimainake nganggo alat-alat musik tradisional, tari topeng, mlaku ing duwur tali (eoreum), permainan wayang boneka, lan akrobat-akrobat.[2] Namsadang Nori kang minangka Warisan Budaya Nonbendawi Korea Kidul Nomor 3 tahun 1964 lan uga diakoni minangka Karya Agung Warisan Budaya Lisan dan Nonbendawi Manusia dening UNESCO ing taun 2009.[2]

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ (en)The Origin of Namsadang, baudeogi. Diundhuh tanggal 4 Mei 2010.
  2. ^ a b c d e (en)Namsadang Nori,unesco. Diundhuh tanggal 4 Mei 2010.

Pranala luar[sunting | sunting sumber]

Cithakan:Karya Agung Warisan Budaya Lisan dan Nonbendawi Manusia Korea Selatan

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Namsadang_Nori&oldid=867721"