Namcha Barwa

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Namcha Barwa

Namcha Barwa di preksani saka kulon, miturut pandelengan panjenengané Zhibai
Elevasi 7.782 m (25.531 ft) 
Ranked 28th
Prominence 4.106 m (13.471 ft) 
Ranked 19th
Dhaptar Ultra
Location
[[file:Cithakan:Location map Tibet|288px|Namcha Barwa is located in Cithakan:Location map Tibet]]<div style="position: absolute; z-index: 2; top: Kaluputan èksprèsi: Karakter tandha wacan "[" ora ditepungi%; left: Kaluputan èksprèsi: Karakter tandha wacan "[" ora ditepungi%; height: 0; width: 0; margin: 0; padding: 0;">
Namcha Barwa
Location in eastern Tibet
Lokasi China
   Tibet Aut. Reg.
      Nyingchi Prefecture
         Mêdog County
north of McMahon Line
Pagunungan Himalayas
   Namcha Barwa Himal
Koordinat 29°37′50″N 95°03′19″E / 29.63056°N 95.05528°E / 29.63056; 95.05528Koordinat: 29°37′50″N 95°03′19″E / 29.63056°N 95.05528°E / 29.63056; 95.05528
Climbing
First ascent 1992, China–Japan expedition
Rute paling gampang SSW ridge on rock, snow and ice
Gunung Namcha Barwa dipunpundhut fotonipun nalika tanggal 30 Desember 2008 saking sisih kilen

Namca Barwa inggih punika salah satunggalng nama gunung ingkang dumunung wonten ng Himalaya, Tibet. Gunung punika minangka gunung ingkang papanipun paling wetan ing donya. Gunung punika inggilipun 7.782 meter. [1]

Cariyos Namcha Barwa[sunting | sunting sumber]

Wonten ing basa Tibet, Namcha Barwa tegesipun 'pembakaran guruh', ananging wonten ing 'The Epic Raja Gesar' Namcha Barwa dipunandharaken kados Tombak ingkang nyubles langit. Pramila, warga pitados bilih papan punika dipun-ginakaken kangge papan pagesanganipun para dewa. Cariyosipun, Tuhan ngutus Namcha Barwa kaliyan Gyala Peri kangge njagi sisih kidul-wetanipun Tibet. Ananging wkacariyosaken bilih Gyala Peri langkung sae, lajeng wonten ing salah satunggaling dalu Namcha Barwa mejahi gyala Peri. Minangka paukuman, Namcha Barwa dipundadosaken gunung.[2]

Paminggahan Gunung[sunting | sunting sumber]

Gunung Namcha Barwa dipunpundhut fotonipun nalika tanggal 26 maret 2011
  • Nalika taun 1912 dening Surveyor saking Inggris.
  • Nalika taun 1980, China ngawontenaken paminggahan ananging dereng saged dumugi pucuk gunung.
  • Nalika taun 1990, ekspedisi saking Jepang kaliyan Cina ngawontenaken paminggahan
  • Nalika taun 1991 ekspedisi gabungan Jepang-China saged dumugi 7.460 meter. ananging paminggahan kasebat ndadaosaken pejahipun anggota, kanthi nama Hiroshi Onisihi amargi longsoran salju
  • Nalika taun 1992 ekspedisi jepang-China saged dumugi pucuk gunung. Piyambakipun ndamel Base Camp tanggal 14 September lan dumugi pucuk gunung tanggal 30 oktober

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ (en)/ Namcha Barwa(dipunundhuh tanggal 10 Oktober 2012)
  2. ^ (en)[1](dipunundhuh tanggal 10 Oktober 2012)
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Namcha_Barwa&oldid=876404"