Nahjul Balaghah

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Nahjul Balaghah ((Basa Arab: نهج البلاغة‎) iku kitab sing disusun déning Sayid Syarif Radhi (ulama kondhang seka abad ka-10 H). Kitab iki isiné layang lan pangandikan seka Ali bin Abi Tholib a.s. Kitab iki akèh diugemi déning pamilut Syiah.

Ing kitab iki akèh dirembug manéka warna ngèlmu, ing antarané métafisika, téologi, fiqih, tafsir, hadits, imamah, étika, filsafat, sajarah, politik, lan liya-liyané.


Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Nahjul_Balaghah&oldid=834105"