N'Djamena

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
N'Djamena
نجامينا Nijāmīnā
Downtown N'Djamena

Coat of arms
N'Djamena is located in Chad
N'Djamena
Lokasi di Chad
Coordinates: 12°6′47″N 15°2′57″E / 12.11306°N 15.04917°E / 12.11306; 15.04917
Negara Flag of Chad Chad
Region N'Djamena
Arondismens
Èlevasi 978 ft (298 m)
Populasi (2009)
 • Total 993.492
Zona wektu +1
Pusat kutha N'Djamena.

N'Djamena (play /ɪnəˈmnə/; Basa Arab: نجاميناNijāmīnā) minangka ibukutha lan kutha paling gedhé ing negara Chad, sawijining negara ing Afrika Tengah sing kakurung déning dharatan. N'Djamena dunungé ana ing 12°6'47" Lintang Lor lan 15°2'57" Bujur Wétan, ing patemon Kali Chari lan Kali Logone.[1] Kutha iki dunungé ing pawatesan karo negara Kamerun, yaiku ing sabrangé kutha Kousséri. Ana kreteg sing ngubungaké N'Djamena lan Kousséri.

Kutha N'Djamena kuwi tetep dadi pusat aktivitas ekonomi ing Chad, sanajan akèh konflik antar masarakat lan paprangan karo para pambrontak ing kana.[1]

Réferènsi[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=N%27Djamena&oldid=831517"