Muséum Wayang

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
(Dipunpindhah saking Museum Wayang)
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Museum Wayang iku sawijining museum kang mamèrake manéka warna wayang lan bonéka.[rujukan?] Barang-barang iku ana sing seka Indonesia lan manca negara.[rujukan?] Museum Wayang dumunung ing Kawasan Kota Tua Batavia. [1] Saliyane Museum Wayang,ing kono uga ana museum Fatahillah, Museum Bank Indonesia, Museum Bank Mandiri lan Museum Keramik. [1]Museum kang manggon ing Jalan Pintu Besar Utara Nomor 27, Jakarta Kulon iku maune De Oude Hollandsche Kerk ("Gereja Suwe Walanda").[rujukan?]Museum Wayang resmi digunaake 13 Agustus 1975.[rujukan?]

Nganti saiki, museum iki nyimpen luwih seka 4.000 wayang, seka wayang kulit, wayang golek, wayang kardus, wayang suket, wayang janur, topeng, bonéka, lan gamelan.

Ing kutha Ngayogyakarta uga ana muséum wayang kang aran "Muséum Wayang Kekayon", mapan ing dalan Yogya - Wanasari km. 7.


Chatetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b (id)Museum Wayang (dipunundhuh tanggal 24 Februari 2011)
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Muséum_Wayang&oldid=886459"