Muséum Wayang

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
(Dipunpindhah saking Museum Wayang)
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Museum Wayang iku sawijining museum kang mamèrake manéka warna wayang lan bonéka.[rujukan?] Barang-barang iku ana sing seka Indonesia lan manca negara.[rujukan?] Museum Wayang dumunung ing Kawasan Kota Tua Batavia. [1] Saliyane Museum Wayang,ing kono uga ana museum Fatahillah, Museum Bank Indonesia, Museum Bank Mandiri lan Museum Keramik. [1]Museum kang manggon ing Jalan Pintu Besar Utara Nomor 27, Jakarta Kulon iku maune De Oude Hollandsche Kerk ("Gereja Suwe Walanda").[rujukan?]Museum Wayang resmi digunaake 13 Agustus 1975.[rujukan?]

Nganti saiki, museum iki nyimpen luwih seka 4.000 wayang, seka wayang kulit, wayang golek, wayang kardus, wayang suket, wayang janur, topeng, bonéka, lan gamelan.

Chatetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b (id)Museum Wayang (dipunundhuh tanggal 24 Februari 2011)
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Muséum_Wayang&oldid=862704"