Museum Nasional De La Marine

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Koordinat: 48°51′43″N 2°17′15″E / 48.8620°N 2.2875°E / 48.8620; 2.2875

Muséum Nasional De La Marine

Suwasana Palais de Chaillot ing Paris disawang saka Menara Eiffel.
Museum Nasional De La Marine is located in Paris
Lokasi {{{pushpin_map}}}
Diadegaké 27 Desember 1827
Lokasi

Palais de Chaillot
17, place du Trocadéro

75116 PARIS
Jinis Muséum Kalautan
Dirèktur Vice Amiral Jean-Noël Gard
Aksès transit umum Trocadéro
Situs wèb www.musee-marine.fr

Muséum Nasional De La Marine (Basa Prancis) Musée national de la Marine yaiku Muséum Nasional minangka ndhuweni koleksi babagan donya kemaritiman kang dumunung ana ing Palais de Chaillot, Trocadéro,kalebu ing distrik XVIe arrondissement saka Paris, Prancis [1] .Muséum kang ana ing Castle of Brest,kagolong monumen paling tua ing kutha cerak prefektur maritim.

Muséum iki ndhuweni koleksi kang aneka werna saka koleksi raja Louis XV. Uga Museum Nasional de la Marine ndhuweni koleksi saka Raja-raja Prancis.Bisa uga ditemukake koleksi Brest, Port-Louis, Rochefort, Toulon lan Saint Tropez Seehund,kayata panah kayu, kapal selam jinis uga babagan militer ,[2].


Modhèl Flore fregat, salah sijiné koleksi misuwur saka Trianon [3]. .

Minangka taun 1678,panjenengané Colbert, diangkat dadi Sekretaris Negara Angkatan Laut lan Louis XIV mutusake kanggo ngawé angkatan laut kang kuat.Angkatan laut digawe tumuju kanggo kamisuwuran ing babagan kapal, panjenengané mréntah kanggo ngawé sanjata modhèl 1/12 lan 1/20[4]. Modhél iki kababar kapisanan dèning arsip sajarah maritim Prancis. Henri-Louis Duhamel du Monceau (1700-1782), kang misuwur ing babagan ahli botani lan insinyur diangkat dadi inspektur konstruksi angkatan laut taun 1739. Minangka panasehat teknis marang Mentri Angkatan Laut, panjenengané uga ndhuweni pangarepan ing reformasi pendhidhikan dèning Angkatan Laut jroning taun 1748 lan nawakake koleksi modhèl Louis XV saka kapal uga kansunjatan mesin. Koleksi iki banjur dipajang ing Louvre, dan Panjalukan Henri tumuju kanggo nyediani para siswa kang ana ing bangku pasinaon insinyur Angkatan Laut, kapimpin dèning panjenenganè Duhamel banjur angkatan laut Prancis diubah nama dadi: Sekolah insinyur konstruksi, cikal bakal ENSTA [4].


Taun 1748, panjenengané Henri-Louis Duhamel du Monceau uga ditawani kolèksi modhèl kapal lan instalasi angkatan laut ka Louis XV saka Prancis, kanthi panjalukan barang kang ditawakake bisa dipamerake ning Lou [5]. . Koleksi iki kapisanan dipamerake taun 1752, ing salah sawijining kamar saka lantai kapisanan, sisih Academy of Sciences, ruangan iki bisa kasebut uga "Salle de Marine" (Angkatan Laut kamar), uga dipigunakake kanggo pasinaon lan ngajar [5].

Taun 1810, Napoleon mréntahake Jacques-Noël Sané kanggo majang modhèl ana galeri 19 yaiku ana ing kantor Napoleon, Grand Trianon, kanggo ndokumentasiake jinis kapal perang jroning paperangan prajurit Angkatan Laut Prancis [5]. Napoleon uga ndhuweni modhèl Muiron fregat kang ana ing Château de Malmaison kamar Napoleon [4].

Asebap Revolusi Perancis, Salle de Kalautan ditutup jroning taun 1793.Kahana menika nyebabake Koleksi Muséum Nasional De La Marine pikantuk sumbangan modhèl anyar dèning panjenengané koleksi Raja sacara pribadi, dihibahake marang Departemen Angkatan Laut, lan dadi hak dèning panjenengané Philippe Egalite )[6] .Kadadean punika ndadekake muséum kabukak watara taun 1801 lan kabangun 1.803 dèning Departemen Angkatan Laut, kang papan pangonané ana ing Place de la Concorde[7] [6] .

Koleksi Kapal[sunting | sunting sumber]

Muséum Nasional De La Marine uga ndhuweni koleksi kang utama mamerake jinis kapal modhèl kuno yaiku kapal perang kanggo layar ana abad ka-XII, abad XVII lan abad XIX.

  • Agréable

Kapal Agréable Basa Indonesia (menyenangkan) salah sawijining kapal 56-gun Angkatan Laut Prancis.Kang ndhuweni dawa kapal 40cm,amba 11,25 meter, dhuwur 5,5 Meter. Agréable dibangun minangka taun 1670 uga misuwur kanti jeneng Glorieux ("Glorious") banjur diubah nama dadi agréable ing wulan Januari 1675. Taun 1700, kapal Agréable brangkat saka Prancis tumuju Indonésia kanggo ngangkut emas menyang Prancis. Sajarah ing taun 1701, Agréable, bebarengan Aurore, Mutine lan Saint-Louis,Bali saka Indonésia diserang saka Bourbon Île [2]. Serangan kang ngakibatake kapal Agréable rusak, didandani ing papan Bourbon Île,emas kang dimuat didelikake[4]. Jroning wiwitan taun 1711, Agréable dirombak dadi kapal Hulk lan akhiré kapal kasebut ora dilakukake taun 1717 [9].

  • Artésien

Kapal Artésien dibangun taun 1765 minangka rakitan saka 12 kapal, saka garis mulya didasarake dèning Choiseul Royal Navy Prancis ngalami kabangkrutan disebabake anané paperangan samangsa 7 taun [10] She was paid by the province of Artois and Flander, and named in its honour, according to the practice of the time.[11].

  • Brillant

Kapal Brillant digawe dèning panjenengané Jean-Baptiste Taneron, antawis 1.836 M utawa taun 1670, yaiku dadi salah sijiné koleksi muséum Nasional De La Marine kanthi modhél kapal Brillant bebandhing 1/40 saka asliné.[12].

Lukisan sawijining kapal Prancis dikepung kapal Louisbourg taun 1758
  • Capricieux

Kapal Capriciex digalang dèning panjenengané Deslauriers Clairin Dunkirk taun 1752, lan diluncarake taun 1753. Lovre ngerancang galangan kapal tumuju lokakarya, Capricieux dilengkapi dèning 64 sajata lan dimodifikasi panjenengané Laksamana Paris.Kapal kanthi bebandhing 1/40 dikoleksi Marine de la Musée Paris, lan dikoleksi sacara pribadi sajinisé kapal kasebut dèning Frolich Mr Brilliant.[13].Taun 1757, Capriciex dèning Louisbourg. Wulan Agustus, La Motte, Panjenengane mimpin armada tumuju mbela Louisbourg, kanggo ngalahake Inggris [14].

  • Commerce

Kapal Commerce de Paris' yaiku kapal baris serang 110-gun saka Angkatan Laut Prancis, Commerce kagolong kapal kang utama ing garis serang.Commerce ditawarake Republik Perancis dèning panjenengané Don tanggal 27 Mei 1803 kanthi jeneng Ville de Paris sawetara wektu arubah jeneng dadi Commerce Paris ing tanggal 21 November 1804 [15]. Kapal Wagram arubah jeneng dadi Vulcan taun 1863 [16].Ing tanggal 29 Agustus 1814,Commerce dikirim saka Toulon menyang Brest, sesarengan kapal Prancis Austerlitz galangan taun 1808 lan kapal Wagram galangan taun 1810. Taun 1839 Wagram, dimupangatake dadi sarana sekolah wiwit taun 1840 [16]. Kapal Wagram arubah jeneng dadi Vulcan taun 1863 [13]

  • La Créole (kapal, 1829)
Patung Pierre Leroux panjenengané prancang kapal La Créole (1829)

Kapal La Créole salah sawijining koleksi Museum kanthi bebandhing 1/40 skala modhel Créole 24-gun corvette. Créole digalang dèning panjenengané Pierre Leroux watara 1.827M-1.829M [17].

  • Flore

Kapal Flore jinis 44-gun ' Armide class saka Angkatan Laut Prancis.Ing taun 1808,Flore dadi bagéyan saka Ganteaume 's skuadron lelabuh tumujuu ing Mediterania [18].Tanggal 12 Maret 1811, Flore saka Bernard Dubourdieu 's skuadron lelayar tumuju paperangan nyerang basis dagangan saka Inggris kawiwitan saka pulo Lissa [19]. Banjur Flore kalebu ing sengketa dèning Inggris HMS Amphion , lan kandas. Flore lan Bellona kecekel banjur dikunjara ing plabuhan.[18]

  • Hercule

Kapal Hercule salah sawijining koleksi aneka kapal ing muséum Nasional De La Marine kanthi modhèl kapal 1/40.Kanthi modhèl asli 100-gun, Kapal Hercule kagalong kapal baris saka Angkatan Laut Prancis. Kapal kang ndhuweni kaptèn panjenengané Joseph Grégoire Casy[20]. Hercule di layarake minangka taun 1837 adidasar dèning lelayar # Beating_or_.22working.22 ing Rio de Janeiro lan Newport [21]

Saka taun 1839, panjenengané Joseph Grégoire Casy diangkat dadi skuadron Mediterania, dadi pangutusané kaptèn Faure. Panjenengané Joseph Grégoire Casy wiwit taun 1842, hijrah menyang Timur Tengah[22].

  • Hull
Sket gambar kapal Hull

Kapal Hull modhèl digalang dèning panjenengané Augustin Pic, koleksi menika ndhuweni modhèl lambung.Skala kapal 1/24th uga wujud lambung kapal 74-gun.Kapal hull ndhuweni lambung ana ing awak kapal, ing ndhuwur kapengkar saka suprastruktur utawa bisa kasebut deckhouse[23] Struktur jroning lambung kapal Hull waja kapengkar saka bagean kedap banyu lan non-ketat deck,bageyan-bageyan kasebut bisa diparapi kjeneng anthi bulkheads, balok panopang, stringer lan jaring, serta anggota minor asring kasebut frame malang, frame, utawa longitudinals, jinis kasebut kadadean dèning susunan struktural. Dek ing ndhuwur kapal Hull kasebut dek ndhuwur, Cuaca dek spar dek, dek utama, utawa "dek"[23].

  • Louis Le Grand

Koleksi modhèl kapal Louis Le Grand ndhuweni sajarah paperangan lan pangepungan ing Saint-Martin-de-Ré lan La Rochelle kang tumuju nyiptakake suwasana prestise Prancis ing [[Éropah] [24].,Panjenengané Kardinal Richelieu dadi juragan kapal kang asring di tuku dèning Walanda, lan pungkasan dibangun ing Prancis dèning panjenengané Holland minangka insinyur saka Prancis [8]Louis Le Grand Tesis yaiku kapal paling gedhé tkanti kalengkapan sanjata misuwur ing pukasan abad 18 lan 19.Kalengkapan sanjata kasebut kayata 72-gun sanjata Crown lan meriam tembak kanthi cacah 20 lan sanjata mriam adoh 40 sanjata [24].Meriam Crown dipasang dèning sanjata panjang 18-pounder, kapal Louis Le Grand kanthi kalengkapan 74-gun lan ing Angkatan Laut pungkasan abad ka-18 misuwur kanthi kapal degdaya lan ndhuweni mount sanjata panumbuk kanthi cacah 36[8].


  • Belle-Poule

Modhèl kapal Belle-Poule dadi salah sijiné koleksi misuwur Muséum Nasional De La Marine Belle-Poule karana ndhuweni sajarah Napoleon [25]. kapisana kapal fregat 60-gun saka Angkatan Laut Prancis kang ndhuweni sajarah ngawa sisa-sisa Napoleon saka Saint Helena menyang Prancis [23].

  • Muiron

Kapal modhèl Muiron dadi koleksi ing musèum yaiku sawijiningé kapal Angkatan Laut Perancis, kang pernah ditumpaki panjenengané Bonaparte ing tanggal 22 Agustus 1799 ing kapimpinan gendéra Admiral Ganteaume saka Mesir menyang Prancis Efektifkah tumuju paperangan ing kali Nil [7].Muiron dadi salah sijiné kapal kang ndhuweni kalengkapan frigat sanjata 18-panumbuk[7] [6]

  • Auguste 80

Modhèl kapal taun 1778 koleksi muséum Nasional De La Marine, kang ndhuweni jeneng asli Jacobin,banjur diganti dèning jeneng Neuf Thermidor.Kapal Auguste gun-80 kèlem ing kadadean badai taun 1795[26].

  • Triomphant 80

Modhèl kapal taun (1779) koleksi muséum Nasional De La Marine, ndhuweni kadadean dicekel dèning Inggris ing tlatah Toulon wulan Agustus 1793 banjur diobong di wulan desember 1793.[26]

Koleksi Lukisan[sunting | sunting sumber]

Koleksi Sènjata lan Sragam Angkatan Laut[sunting | sunting sumber]

Museum Kelautan ing Port Louis[sunting | sunting sumber]

Bèntèng Istana Brest , disawang saka menara Brest

Muséum kang dumunung ana ing jantung bèntèng dibangun dèning panjenengané Vauban, kanthi nama East India Company. Koleksi muséum East India Company. salah sijiné yaiku fosil kapal kang ditemukake ing ngisor segara tumuju kanggo nyimpen sajarah kalautan.

Muséum de la Marine ing Rochefort[sunting | sunting sumber]

Kori utama bèntèng Port-Louis.

Muséum kang dumunung ana ing hotel Cheusses, sawijining omah ing abad kapitulas kang misuwur kanthi jeneng Jacques Henri Cheusses. Muséum iki dadi salah sijiné bangunan paling tuwa ing Rochefort.Muséum Nasional Angkatan Laut diakuisisi jroning taun 1978.

Cathetan sikil[sunting | sunting sumber]

  1. ^ (fr) "Exposition Mathurin Méheut du 27 février au 30 juin". http://www.musee-marine.fr/version_uk.html. Retrieved 31 Maret.
  2. ^ a b (fr) [http://www.herrero-michel.fr/version_uk.html "CARTES POSTALES ANCIENNES des Modèles et Objets du Musée national de la Marine"]. Mey : 19-2-2012. http://www.herrero-michel.fr/version_uk.html. Retrieved 31 Maret.
  3. ^ (fr) "Musee de la Marine – Photos". http://www.parisattractions.org/attractions/musee-de-la-marine-%E2%80%93-photos. Retrieved 31 Maret.
  4. ^ a b c d
  5. ^ a b c (fr)"Musee de la Marine – History". 2011. http://www.parisattractions.org/attractions/musee-de-la-marine-%E2%80%93-history/. Retrieved 31 Maret.
  6. ^ a b c d (fr) Batailles navales de la France, Band 3 (Google eBook) (diunduh 05 April 2013)
  7. ^ a b c "History of war". http://www.historyofwar.org/articles/wars_french_egypt.html. Retrieved 2013-April-05.
  8. ^ a b c (fr) tanggal 05 April 2013)
  9. ^ (fr) "French ship Agrable". 1670. http://timesofindia.indiatimes.com/topic/French-ship-Agr%C3%A9able. Retrieved 31 Maret.
  10. ^ (Basa Prancis) Archéologie et modélisme d'arsenal
  11. ^ (Basa Prancis) Mon carnet de Bretagne
  12. ^ (Basa Prancis) Ship Model, Tobacco Ship Brilliant
  13. ^ a b (Basa Prancis) [http://5500.forumactif.org/t372-le-capricieux Le Capricieux Marine et Modélisme d'Arsenal :: L'ARSENAL, Architecture Navale traditionnelle :: Navires spécifiques Page 1 sur 2 • Partager • Plus ! ]
  14. ^ Dans Vaisseaux de ligne français de 1682 à 1780, « 2. du deuxième rang », Ronald Deschênes donne 1755 comme année de construction.
  15. ^ (Basa Prancis) 110/130-gun ships-of-the-line
  16. ^ a b [(Basa Prancis) Les bâtiments ayant porté le nom de Borda, Netmarine.net.]
  17. ^ Paul Gerbod, Paul-François Dubois, universitaire, journaliste et homme politique, 1793-1874, Publications de l'Université de Paris X-Nanterre, Faculté des lettres et sciences humaines, C. Klincksieck, 1967, 320 pages, p. 17.
  18. ^ a b (fr) BATAILLE DE LISSA
  19. ^ Roche, Jean-Michel (2005). Dictionnaire des bâtiments de la flotte de guerre française de Colbert à nos jours 1 1671 - 1870. ISBN 978-2-9525917-0-6. OCLC 165892922.[kaca pira?]Cithakan:Self-published inline
  20. ^
  21. ^ [«Joseph Grégoire Casy», Charles mullie, biographie des Célébrités militaires des Armees de terre et de mer de à 1.789 1.850, 1852
  22. ^
  23. ^ a b c Convention on Tonnage Measurement of Ships, 1969
  24. ^ a b (fr) http://www.agh.qc.ca/articles/?id=53 Répertoire de vaisseau de ligne français de 1781 à 1815 (diunduh tanggal 05 April 2013)]
  25. ^ (en) La victoire de la frégate BELLE POULE (diunduh tanggal 05 April 2013)
  26. ^ a b (fr) Bienvenue sur Construction d’un vaisseau Le Jean Bart à Gravelines - 59 (diunduh tanggal 05 April 2013)
  27. ^ (fr) Naval History of Great Britain - Vol II 1798 Light Squadrons and Single Ships (diunduh tanggal 05 April 2013
  28. ^ (fr)Finisterre Project (diunduh tanggal 05 April 2013)

Delengen uga[sunting | sunting sumber]

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]