Muséum Geologi Bandung

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
(Dipunpindhah saking Museum Geologi Bandung)
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Museum Geologi Bandung.

Muséum Géologi Bandung yaiku muséum kang ngadeg tanggal 16 Mei 1928. [1] [2]Muséum iki didandani nganggo dana saka JICA (Japan International Cooperation Agency). [1] Muséum Geologi ana ing Jalan Diponegoro, ora adoh saka Gedung Sate. [1]Ing kéné bisa antuk akèh informasi kang gegayutan karo masalah kagéologian.[1]Muséum iki biyèné arupa sawijining laboratorium.[2] Barang-barang kang dadi kolèksiné yaiku fosil tengkorak manungsa wiwitan ing donya, fosil-fosil rangka kéwan pra-sejarah, watu lintang kang abote 156 kg kang tiba tanggal 30 Maret 1884 ing Jatipelangon, Madiun. [1]Koleksi unggulan kang terkenal yaiku fosil manungsa purba Homo Erectus, fosil gajah purba Stegodon trigonocephalus, lan replika fosil dinosaurus kang paling gedhe lan paling ganas Tyrannosaurus Rex. [2]Saliyane kuwi, ing kene uga ana penyuluhan, pameran lan kegiyatan riset utawa panaliten.[2] Kagiyatan panaliten mau ngliputi sumber daya minyak lan gas bumi, mineral, batubara, gambut, bitumen padat, lan panas bumi.[3]


Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e (id) bandungtourism.com Diundhuh tanggal 4 Agustus 2011
  2. ^ a b c d (id) indotravelers.com Diundhuh tanggal 9 Agustus 2011
  3. ^ (id) esdm.go.id Diundhuh tanggal 9 Agustus 2011